Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-9

Hodnocení sezony dívčí mladší přípravky

Jak se vedlo ročníkům 2014, 2015, 2016 a mladším

Sdílet

V uplynulém víkendu absolvovaly hráčky mladší přípravky dívek svoji poslední letošní akci, a tak je na místě se za celou sezónou ohlédnout. Stejně jako v drtivé většině všech hodnocení víkendů, i tentokrát rozdělíme článek do dvou částí - část týkající se hráček r. 2014 a 2015 a část „WU7“ týkající se r. 2016 a mladší. Začněme tedy staršími hráčkami:
Sparťanky během sezóny sehrály v rámci soutěže Pražského fotbalového svazu dvě utkání systémem doma-venku s těmito soupeři: SK Ďáblice, TJ Spoje, SK Libuš 838, SK Viktoria Štěrboholy, FK Union Strašnice, SK Čechie Uhříněves, SK Slovan Kunratice, FK Slavoj Koloděje a FK Klánovice. I když nešlo nikdy primárně o výsledky, tak ale můžeme s radostí konstatovat, že i přes náročný podzim dokázaly naše hráčky vyhrát více jak polovinu všech utkání proti velmi těžkým soupeřům.
Mimo hlavní sezónu pak program vyplňovaly přátelská utkání a turnaje ať už v týdnu v době tréninkových jednotek, nebo o víkendech - měli jsme tak možnost sehrát nespočet vyrovnaných zápasů, které často končily vítězstvím děvčat.
Z turnajů se nám dařilo více v hale v zimních měsících - za zmínku stojí 1. místo z turnaje O kbelský koláč a 2. místo z dívčího turnaje v Třebši. Přes zimní část sezóny ale sparťanky hrály stále venku, konkrétně se zúčastnily Vokovické zimní ligy, kterou pořádal náš partnerský klub SK Aritma Praha. Naše hráčky tak v rámci šesti víkendů odehrály 12 utkání systémem 2x25 minut, i přes častokrát velmi nepříjemné podmínky způsobené sněhem a deštěm. Celkově jsme obsadili 6. příčku a nasbíraly mnoho nových zkušeností.
V jarní části sezóny se začaly ukazovat plody tvrdé práce z podzimu a hra každé jednotlivé hráčky se mílovými kroky posunula vpřed. I přes snahu vyhnout se sledováním výsledků je potřeba vyzdvihnout několik akcí z druhé poloviny sezóny. Nejprve vítězství proti dívkám z Herthy Berlín v polovině března a tím i krásně zakončený výjezd celé dívčí mládeže. Poté uspořádání čistě dívčího turnaje v Satalicích, kterého se zúčastnily týmy z Roudnice, Dukly a Liberce - na něm naše hráčky dominovaly, ale cestu turnajem neměly vůbec jednoduchou. Dále také vítězství na prvním ročníku dívčího turnaje Lvice Cup v Říčanech, kde jsme s týmem hráček r. 2014 prošli turnajem bez porážky proti děvčatům o rok starším. A v neposlední řadě nejvyšší pódiové umístění našich dvou týmů na turnaji Třebíč Open v kategorii WU9, který se konal v polovině června. V průběhu roku jsme také sehráli významnou roli v turnajích FAČR, které se konaly nejprve v říjnu v Přelouči a poté v květnu v Hradci Králové. Na obou těchto dívčích turnajích jsme brali stříbrné medaile po vyrovnaných a vyhecovaných zápasech s naším odvěkým rivalem. I přes zdánlivý neúspěch je potřeba naše hráčky pochválit za přístup ke oběma těmto turnajům a za předvedenou hru. Povedlo se jim smazat velký náskok, který na druhém břehu v posledních letech byl, a připomenout všem, že porazit sparťanky není samozřejmostí. 
Největší pochvalu ale zaslouží hlavně za celkovou reprezentaci klubu po celou sezónu na všech akcích - důstojně, s pokorou a s uvědoměním, že soupeř není nepřítel a pokud se náhodou prohraje, je potřeba soupeři zatleskat a ze svých chyb se poučit. Každá hráčka udělala velký pokrok nejen na hřišti, ale i mimo něj. Holkám se povedlo vybudovat skvělou partu, která je velkým příslibem do dalších let. My trenéři máme z této skutečnosti radost a doufáme, že nastavená atmosféra mezi hráčkami vydrží co nejdéle a že se na letošní práci v příštím roce naváže ve starší přípravce.
A jak proběhla sezóna nejmenší WU7? Sezóna začala společně se staršími spoluhráčkami na konci srpna a kvůli absenci oficiální soutěže PFS jsme museli hledat pravidelná utkání pro naše nejmenší fotbalistky. To se povedlo díky sérii turnajů Ministar organizovanou klubem z Běchovic. Až na pár vyjímek byly tyto turnaje ve formátu 4+1 prvními herními zkušenostmi pro všechny hráčky, a tak byly herní výsledky zpočátku velmi jednostranné. Po turnajích v Hrdlořezích, ve Kbelích, v Březiněvsi a na Pragovce bylo zřejmé, že bude potřeba pro naše nejmenší hledat akce ve formátu 3+0. A tak jsme v zimních měsících odehráli velké množství halových turnajů ve formátu 3+0 - konkrétně jsme se zúčastnili turnaje v Rokycanech, ve Vršovicích, v Neratovicích (dokonce dvakrát), ve Kbelích (také dvakrát) a v neposlední řadě na Hájích.
S těmito turnaji jsme pokračovali i na jaře, kdy jsme vyjeli do Jirkova a Kolovrat a také jsme v tomto formátu sehráli přátelská utkání s kluky z Aritmy a Slavie Karlovy Vary. Výčet akcí zakončíme dalšími turnaji Ministar - opět v Březiněvsi a ve Kbelích, ale také v Klánovicích a na domácí půdě v Satalicích. Závěrečný turnaj této série se odehrál v Běchovicích - na něm sparťanky ani jednou neprohrály, hladce turnajem prošly až k samotnému konci, ale v důsledku součtu výsledků všech předchozích turnajů obsadily až 10. místo z celkových 18 týmů.
Největším úspěchem této kategorie je ale něco úplně jiného než jsou výsledky - během roku se nám povedlo výrazně rozšířit základnu nejmenších fotbalistek, které milují fotbal a s úsměvy na tváři přibíhají na každý trénink a zápas. Všechny jsou moc šikovné a máme velkou radost, že se nám řady nejmenších fotbalistek neustále rozrůstají. 

Další novinky