Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Jak vypadá den na soustředění?

Dozvíte se, jaký program hráči v Marbelle mají

Sdílet

Sparta pokračuje v přípravě na jarní část sezony. Poté, kdy hráči absolvovali náročné tréninkové dávky v Praze, máme za sebou čtyři dny herního soustředění ve Španělsku. Je tak na čase vás blíže seznámit s tím, jak vlastně běžný tréninkový den v Marbelle vypadá.
Každý správný den otevírá dobrá snídaně. Ta v hotelu Los Monteros začíná zpravidla v 7:30. Někteří hráči dávají přednost tomu být po snídani co nejdřív, aby měli víc času před dopoledním tréninkem. Jiní si rádi o pár minut déle přispí a ke stolu přicházejí později. Snídaně většinou končí úderem deváté hodiny.
Poté mají hráči zhruba hodinu a čtvrt na to, aby se připravili k odjezdu na trénink. Autobus od hotelu odjíždí půl hodiny před začátkem tréninku a cesta trvá 15 minut.
Tréninky se odehrávají v centru La Dama de Noche. Hráči se nejprve rozcvičí v posilovně. Následně vyrazí na jedno ze tří tréninkových hřišť. Nejprve se lehce rozběhají pod vedením kondičních trenérů. Pak následují všemožná individuální i týmová cvičení, nácvik střelby, akcí, nebo oblíbené bago. Standardní trénink trvá hodinu a půl. Po jeho skončení následuje přesun zpět na hotel.
Oběd v hotelové restauraci mají hráči většinou naplánovaný od 13:30 do 14:00. Další program se liší podle toho, zda je v plánu také odpolední tréninková jednotka. V úvodu soustředění tomu tak bylo. Hráči dostali po obědě zhruba hodinu a půl na odpočinek. Následně se znovu vydali do centra La Dama de Noche. Nacvičovala se taktika, přechod do útoku, návrat do obrany nebo se pilovaly standardní situace. Celý trénink opět trval zhruba hodinu a půl. Po modelovém utkání už se režim více přiblížuje tomu, jak bude vypadat program Sparty v úvodu jarní fáze, kdy ji nejméně celý únor čekají dva zápasy týdně. Program se tedy uzpůsobuje tomu, zda má Sparta zápas před sebou nebo naopak za sebou.
Pokud v plánu odpolední tréninková jednotka není, hráče čekají rozbory u videa nebo důkladná regenerace pod vedením klubových masérů a fyzioterapeutů. Po zbytek odpoledne je pak prostor na to se podívat do blízkého okolí hotelu. Celý denní program pak zakončuje večeře, která většinou začíná v 18:30 a končí zhruba o hodinu později. Poté už mají hráči čas pro sebe.

Další novinky