Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Je dobře, že hned hrajeme další zápas

Asistent trenéra Jiří Saňák před MOL Cupem v Jihlavě

Sdílet

Tři dny po porážce v derby čeká Spartu další důležitý zápas. Ve středu se od 17:00 utká ve 3. kole MOL Cupu s Jihlavou. Před duelem jsme vyzpovídali asistenta trenéra Jiřího Saňáka.
Jak důležitý je pro nás nadcházející pohárový zápas?
Důležitost zápasu je velká. Bez ohledu na poslední dění. MOL Cup je další soutěž a pro nás je to důležité utkání.
Jaká je po prohraném derby nálada v kabině?
Nálada je adekvátní tomu, že procházíme zpětnou vazbou. S hráči si vyhodnocujeme, co jsme udělali špatně, co jsme mohli udělat lépe. Snažíme se být co nejobjektivnější. Na druhou stranu je možná dobře, že hrajeme hned další zápas a není moc čas se v tom plácat. V úterý si zápas krátce vyhodnoťme na videu, abychom byli připraveni. Naší povinností vůči fanouškům je středeční utkání zvládnout.
Budete vycházet v přípravě na Jihlavu právě z derby, nebo je lepší zápas rychle hodit za hlavu?
Nevycházíme z jednoho zápasu. Vycházíme z toho, co se všichni snažíme mužstvu předat. Chceme mužstvo naučit způsob hry, kterým chceme hrát. Zatím se nám to daří na střídačku. Jeden zápas ano, druhý zápas ne. Chceme se tedy soustředit hlavně na způsob hry, který do mužstva chceme dostat.
Co od Jihlavy očekáváte?
Jihlavu beru z historie spíše jako ligového soupeře, který bojuje o udržení soutěže, nebo o postup. Minulý ročník se probojovali do baráže. Očekávám, že jako každý soupeř proti Spartě budou hrát na 150 %. Určitě se na nás připraví. My se ale nezříkáme role favorita. Sparta je jasný favorit utkání v Jihlavě. Na druhou stranu profesionální zápasy v Česku člověk musí odmakat proti jakémukoliv soupeři. Očekáváme od našich hráčů odezvu na nezdar v derby, a že ukážou, že mají ve Spartě být.
V neděli nás čeká těžký zápas v Plzni. Dostanou v Jihlavě šanci hráči, kteří toho v poslední době tolik neodehráli?
Ještě nemůžu moc odpovědět. Rozhovor děláme před úterním odpoledním tréninkem. Máme za sebou pondělní regenerační trénink. Uvidíme také podle zdravotního stavu. Musíme si vše vyhodnotit. Posledních čtrnáct dní máme dvacet zdravých hráčů. Máme konkurenci a chceme ji využívat, aby byl boj o místo. Nějaké změny se tedy očekávat můžou, ale konkrétní být nyní ani nemůžu.

Další novinky