Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Je na čase venku zvítězit

Michal Sáček a Tomáš Wiesner před Karvinou

Sdílet

V sobotu čeká Spartu duel na hřišti Karviné a cíl je jasný – utnout sérii tří venkovních zápasů bez vítězství a vstřeleného gólu. Před utkáním v Karviné jsme vyzpovídali Michala Sáčka a Tomáše Wiesnera.
Poslední tři venkovní zápasy (v Plzni, Olomouci a ve Zlíně) Sparta prohrála shodně 0:1. „Už je na čase to zlomit a myslím si, že teď máme jedinečnou možnost,“ říká před utkáním záložník Michal Sáček. Kvůli žlutým kartám nemůžou nastoupit Guelor Kanga a Alexandru Chipciu. Pro Michala Sáčka se tak otevírá možnost nastoupit po měsíci v základní sestavě.
Duel v Karviné vyhlíží také Tomáš Wiesner, který především vinou četných zdravotních problémů v této sezoně nastoupil pouze v závěru utkání s Mladou Boleslaví. „Já se těším na Karvinou hodně. Doufám, že mi dá trenér šanci. Byl jsem poměrně dost zraněný, ale už jsem připravený hrát, tak uvidíme,“ říká sparťanský odchovanec.
Karviná hraje nejvyšší soutěž třetí sezonu a Spartě se zatím na tamním městském stadionu vyhrát nepodařilo. V minulé i předminulé sezoně jsme si odváželi bod za remízu 1:1. „Vždycky když jedeme ven, obzlášť na Moravu, je to těžký zápas. Neočekáváme nic lehkého, ale teď jsme dvakrát nezískali tři body, takže už je to potřeba,“ připomíná Michal Sáček prohru 0:1 ve Zlíně a remízu 2:2 se Slavií. Karviné patří po 14 kolech patnácté místo. Tým Romana Nádvorníka vybojoval v této sezoně jedenáct bodů s bilancí 3 výhry, 2 remízy a 9 porážek při skoré 18:27.
V případě vítězství mohou sparťané nejméně na jeden den stáhnout náskok Slavie a Plzně na čtyři body. „Může se stát cokoliv v průběhu sezony. Já věřím tomu, že je doženeme a získáme titulů,“ dodává bojovně Tomáš Weisner.
1 / 16

Další novinky