Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Jsem rád, že v tom kluky nenechám

Adam Hložek po Příbrami

Sdílet

Adam Hložek se po čtvrt roce vrátil na trávník! V utkání proti Příbrami odehrál třicet minut, měl jednu velkou šanci a přispěl svým výkonem k jasnému vítězství 4:0! V rozhovoru mluvil o své kondici i výhledu na nejbližší období.

HLOŽEK | Jsem rád, že jsem zpátky včas

Adame, jaké to bylo, když si opět mohl nastoupit do zápasu?
Samozřejmě, bylo to skvělé. Počítal jsem to, byly to asi 4 měsíce a 10 dní bez fotbalu. Takže to je dlouhá doba a jsem rád, že jsem se vrátil. A že jsem první zápas zvládl zdravotně. Teď už jenom trénovat a dostat se do kondice, která mi dnes ještě chyběla.
Cítil si na sobě ten nedostatek kondice i během třiceti minut, kdy jsi hrál?
Projevovalo se, už v prvním sprintu. Mám za sebou opravdu kvalitní tréninky s kondičními trenéry, ale je to obrovský rozdíl oproti zápasu. Ta fyzička pořád chyběla. Teď budu trénovat a chystat se na Plzeň.
Ty už ses chystal na ten původně plánovaný termín zápasu s Příbramí, že?
Snažil jsem se to právě k tomu zápasu s Příbramí směřovat, ten Covid to pak posunul. Spokojený jsem nebyl, ale dostal jsem tím o trochu víc času na trénink. I doma v karanténě jsem trénoval a teď jsem spokojený.
Vrací se před důležitou sérií zápasů, je pro tebe zásadní, že jsi to stihl?
Jsem rád, že v tom kluky nenechám. Rozdíl mezi námi a Slavií není tak velký, abychom o to nezabojovali. Musíme se soustředit na tři body z každého zápasu.
Jak moc tě mrzí, že jsi dneska nedal gól? Byly tam zajímavé situace…
Představoval jsem si návrat gólově, měl jsem tam velkou šanci po přihrávce Adama Karabce. Zkusil jsem to napálit na první tyč, viděl jsem, že tam bylo volno. Ale bohužel, těsně vedle…

Další novinky