Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Jsem šťastný za šanci chytat

Dominik Holec po Teplicích

Sdílet

Slovenský brankář Dominik Holec má za sebou první soutěžní zápas v áčku Sparty. V osmifinálovém utkání MOL Cupu na hřišti Teplic neměl moc práce, soupeř se do akcí nedostával a Sparta poklidně zvítězila 2:0.
Poprvé jsi za áčko nastoupil v soutěžním zápase. Jaký zápas jsi prožil?
V první řadě chci říct, že jsem šťastný, že jsem se do branky dostal. Těší mě, že mám za sebou první soutěžní start. Chytalo se mi dobře, kluci mi pomohli, neměl jsem moc práce. Dá se říct, že to byl bezproblémový zápas, bylo to asi ovlivněné i oslabením soupeře. Snažili se dál hrát, ale do ničeho se nedostali a my jsme to zvládli.

HOLEC | Vážím si šance chytat

Jak jsi se na dnešek připravoval?
Věděl jsem, že budu chytat, pár dní. Do posledního momentu jsem připravoval, abych byl na sto procent připravený. Samozřejmě podvědomě tam možná byla nervozita, ale ne nějaká velká, něco už jsem odchytal. Jsem rád, že jsme to zvládli a postoupili jsme.
Obrana hrála v kompletně novém složení. Projevilo se to v nějakých nedokonalostech v komunikaci?
Vůbec ne. My jsme takhle možná v nějaké přípravě i takhle hráli, což nám pomohlo, komunikace byla bezproblémová. Kluci to zvládli bez problémů, makali, zajišťovali se. Bez problémů.
Proč jsme nepřidali další góly?
Šance jsme na to měli, bohužel nám to tam nepadlo. I tak jsme to ale měli celý zápas pod kontrolou, k ničemu jsme je nepustili. Míč jsme neustále drželi a nemuseli jsme se o výsledek bát.
Florin má teď velkou formu, asi je těžké se přes něj dostat do branky. Vnímáš MOL Cup jako velkou šanci, jak se ukázat?
Pro mě je motivace být ve Spartě každý den, být v tom týmu, mezi těmi kluky. Mužstov šlape a za to jsem rád. Florinovi se daří, jsme za to všichni rádi. Doufáme, že se nám takhle společně bude dařit dál. Ať už je v brance Florin, já, Hečis nebo Fany Kotek, na každého je spoleh. Chceme udělat maximum pro to, abychom byli úspěšní. Táhneme za jeden provaz.

Další novinky