Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Juliš na jaro do Olomouce

Půlroční hostování sparťanského útočníka

Sdílet

Lukáš Juliš odchází do Olomouce. V týmu našeho druhého jarního ligového soupeře bude pětadvacetiletý útočník hostovat do konce probíhající sezony.
Lukáš patří mezi sparťanské odchovance. Ligový debut si připsal v červenci 2013. Na jaře pak vstřelil do sítě Baníku Ostrava první ligovou branku a sezonu se Spartou zakončil ziskem double.
Výrazně na sebe upozornil v sezoně 2015/16, kdy týmu svými góly pomohl do čtvrtfinále Evropské ligy. Trefil se proti Krasnodaru a především v Římě na hřišti Lazia. O sezonu později nastoupil do deseti utkání Evropské ligy, střelecky se tentokrát neprosadil. V lize odehrál za zmíněné ročníky 42 zápasů a mezi střelce se zapsal osmkrát.
V ročníku 2017/18 se těžko prosazoval přes zvýšenou konkurenci a převážnou část sezony odehrál v juniorce. V jedenácti duelech Juniorské ligy se trefil dvanáctkrát. Minulou sezonu hostoval v Bohemians. Bohužel se už v září zranil a rekonvalescence si vyžádala zbytek ročníku.
V probíhající sezoně nastoupil za áčko ve čtyřech ligových a jednom pohárovém utkání. Skvěle se mu dařilo v zápasech B-týmu, když v jedenácti startech zaznamenal stejný počet gólů.
Juldo, ať se Ti jaro v Olomouci vydaří!

Další novinky