Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeJuniorka

Juniorka porazila Duklu 4:1!

Drchal vstřelil čtyři góly

Sdílet

Juniorka porazila Duklu vysoko 4:1 a nadále vede o 12 bodů tabulku. Všechny naše góly vstřelil Václav Drchal, na začátku zápasu tým podržel Milan Heča. Do zápasu naskočili z hráčů A týmu ještě Vácha a Plavšić.
První šanci zápasu měl v osmé minutě hostující Kristián Janko, kterého vysunul David Douděra. Janka skvěle vychytal Milan Heča. Hned z protiútoku na druhé straně vypálil Sharini Zuberu, ale netrefil branku.
V 17. minutě už jsme se poprvé radovali. Kristián Flak nacentroval na Václava Drchala a ten poslal hlavou juniorku do vedení 1:0! O dvě minuty později si oba hráči spolupráci zopakovali, tentokrát Drchal mířil svou čupřinou vedle.
Po pětadvaceti minutách zahrávala Dukla rohový kop. Mentberger centroval a Boettcher hlavou mířil nad. Sedm minut před pauzou napřáhl z dálky Srdjan Plavšić, jeho pokus ale proletěl nad Svítilovu branku.
Václav Drchal byl i nadále při chuti! Tentokrát si poradil z hostující obranou a poslal balon po zemi k tyči – 2:0 pro Spartu! Odpověď Dukly přišla velmi rychle. Vojtěch Mentberger z přímého kopu propálil Heču a snížil na 2:1. Za tohoto stavu se šlo po první půli do kabin.
V 50. minutě srazil Boettcher těsně před vápnem Drchala a rozhodčí mu ukázal červenou kartu. Následný přímý kop zahrával Plavšić, ale minul branku. O 13 minut později viděl sám Plavšić po druhé žluté kartě červenou.
Deset minut před koncem zkompletoval Václav Drchal hat-trick a ještě to nebylo jeho poslední slovo. V závěru se postavil k pokutovému kopu a přesto, že gólman jeho pokus vystihl, nedokázal střelu vyrazit. Juniorka porazila Duklu zásluhou čtyř tref Václava Drchala 4:1!
Trenér juniorky Luboš Loučka po zápase:
„Musíme hledat jen pozitiva. Vyhráli jsme 4:1, samozřejmě to nebylo bezchybné. Hečis za stavu 0:0 chytil jasnou šanci, takže zápas mohl vypadat úplně jinak. Měli jsme ale utkání pod kontrolou a mohli rozhodnout už v prvním poločase. Rozdíl mohl být daleko větší. Kluci ale prokázali kvalitu a měli zápas ve svých rukou. Drchal dal čtyři góly, je v šancích. Splnil to, co od něj každý trenér chce. Je nebezpečný, soupeři se ho bojí a je produktivní.“
Václav Drchal po zápase:
„Zahrál jsem si dobře. Bylo to fajn si zase zahrát. S většinou kluků se znám. Líbil se mi první gól. Hlavou jsem nějakou dobu branku nedal. Penaltu jsem si chtěl už dlouho kopnout, tak jsem rád, že jsem měl příležitost.“
AC Sparta Praha U21 – FK Dukla Praha U21 4:1 (2:1)
Branky: 17., 40., 80. a 89. Drchal. ŽK: Plavšić, Flak – Korček. ČK: Plavšić – Boettcher. Rozhodčí: Klupák – Vyhnanovský, Cichra. Počet diváků: 100
Sparta: Heča – Gabriel (59. Mohamed), Penc, Sváta, Flak (70. Ambler) – Sláma, Vácha, Hájek, Plavšić – Zuberu (46. Prokopec), Drchal.
Dukla: Svítil – Douděra, Kosík, Korček, Šolaja – Kolman (76. Burget), Straňák (47. Kubů), Mentberger (70. Schneider), Boettcher, Vyleta (63. Dostál) – Janko.

Další novinky