Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

K Polné přistupujeme se vší vážností

Radoslav Kováč před Polnou

Sdílet

Sparta v úterý vstoupí do aktuálního ročníku MOL Cupu, když ve třetím kole zavítá na hřiště Sokolu Polná. Před utkáním jsme vyzpovídali asistenta trenéra Radoslava Kováče.
Jak vyhlížíte utkání v Polné?
Samozřejmě se očekává postup, o tom se nemusíme bavit. Právě proto nechceme podcenit ani vteřinu toho zápasu, Víme, co všechno se v těchto pohárových duelech stává. Šanci dostanou vesměs kluci, kteří na šanci dlouho čekají. Tak uvidíme, jak to zvládnou a jak nás přesvědčí.
Pojedou i někteří hráči z juniorky?
Ne, to vůbec, mají v pondělí vlastní zápas a my máme v kádru hráčů dost. Nesmíme to podcenit, pojede normálně A tým, takže budeme mít i silnou lavičku.
Jak vypadá příprava na soupeře a jak moc se liší od ligy?
Samozřejmě, že těch materiálů není tolik, jako míváme k soupeřům v lize. Ale známe jejich výsledky, nedostávají moc gólů a naposledy vyhráli 3:0 venku. Hlavní v přípravě je, abychom hráčům zdůraznili, že jde o normální soutěžní utkání, ke kterému musí přistoupit se vší vážností.
Když některý z hráčů proti diviznímu soupeři zazáří, zvedne svou šanci na větší minutáž i v ligových utkáních?
Samozřejmě! Hrajeme jednu soutěž, takže do sestavy se těžko sahá. Tím spíš, když jsme byli na úspěšné vlně. My trenéři teď chceme v ostrém zápase vidět i ostatní kluky a doufáme, že to zvládnou a nezklamou nás. V lize pak může přijít zranění, karetní tresty a tím se pro ně otevře šance.
Jaká je vlastně v kabině atmosféra po páteční prohře v Plzni?
Nezvládli jsme to, je to velká škoda, měli jsme šance. Je to ale za námi, teď se chystáme na Polnou a na Olomouc, to musíme zvládnout.
Na utkání v Olomouci se asi vy osobně hodně těšíte, že?
Samozřejmě, bude to speciální zápas pro mě, Míru Baranka nebo třeba Uroše. Ale to je ještě daleko, teď máme všichni v hlavě Polnou.

Další novinky