Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Kategorie U14 odehrála Styrian Indoormasters

Ročník 2005 zahájil jarní část sezóny prestižním halovým turnajem Styrian Indoormasters

Sdílet

Sparťanský ročník 2005 zahájil, pod novým trenérem Martinem Kumštou, jarní část sezóny prestižním turnajem Styrian Indoormasters. Na turnaj se sjely ty nejlepší týmy z celé Evropy a náš klub si mezi nimi našel zasloužené místo!
Vstup do turnaje se mladíkům z ročníku 2005 podařil na výbornou, když hned v prvním zápase dokázali po gólech Horáka a Krulicha porazit výběr AKA St. Pölten 2:0 a připsalt si tak hned tři body do tabulky. V následném duelu s Rapidem Vídeň však naši hoši nedokázali najít recept na pevnou obranu soupeře a remizovali s ním tak bez branek 0:0. 
Remíza bohužel nastartovala sérii výsledkově nepovedených zápasů. Nejprve naši chlapci nenašli recept na obranu Hartbergu, se kterým smolně prohráli 0:1. Podobný vývoj utkání měl i duel s Ferencvárosi, kterému také naši chlapci nedokázali vstřelit branku a sami naopak jednu inkasovali. Gólové probuzení přišlo až v následném zápase s Bayernem Mnichov, proti kterému se prosadil dvakrát Horák. Bayern ale kontroval čtyřmi přesnými zásahy a naši hoši tak i do třetice prohráli, tentokrát 2:4. 
Sérii nevydařených zápasů s minimem vstřelených branek sparťané rázně utli v předposledním utkání základní skupiny. Do sítě Oberwartu se trefil hned třikrát Vitarigov, kterého gólem doplnil Horák. Soupeř se proti naší obraně neprosadil a Sparta tak v utkání zvítězila jednoznačně 4:0. 
V posledním utkání se rozhodovalo o sparťanském osudu a o postupu ze základní skupiny. Naši hoši museli v utkání zvítězil a od začátku duelu si zcela sebevědomě za svým cílem šli. Po gólu Vitarigova se sparťané ujali vedení, které navíc navýšil Krulich a o postupu našich hochů v tu chvíli již nebylo pochyb. Obrana v utkání navíc opět zafungovala perfektně a Sparta se tak mohla radovat z vítězství 2:0 i postupu ze 3. místa do nadstavbové skupiny turnaje!
Zápasy v základní skupině:
V nedělní nadstavbové skupině čekaly na sparťany tři těžké zápasy s týmy, které postoupily z dalších základních skupin. Do úvodního duelu nastoupil proti našim chlapcům výborně technicky vybavený výběr Herthy Berlín. S ním sehráli sparťané kránou a vyrovnanou bitvu, po které se oba týmy rozešli smírně 2:2. Druhý zápas nadstavbové skupiny proti SV Matterburg už pro naše hochy znamenal tříbodový zisk za vítězství 2:0, které zařídili svými brankami Slanina a Vitarigov.
O postupu ale opět rozhodoval až poslední zápas, tentokrát proti Austrii Vídeň. V něm se za náš klub prosadili gólově Krulich a Horák. Soupeř kontroval gólem jedním, což znamenalo těsné vítězství 2:1 pro naše barvy a přímý postup do čtvrtfinále mezi osm nejlepších týmů na tomto prestižním turnaji!
Zápasy v nadstavbové skupině:
Ve čtvrfinále stanuli sparťané proti výběru jedné z nejlepších akademií světa - Ajaxu Amsterdam. Sparťané v utkání nechali na hřišti vše. Bojovali, snažili se o kombinační hru s prvky přechodů v situacích jeden na jednoho, ale bohužel to na Ajax nestačilo. Ten dokonale využil dvou šancí, ze kterých vstřelil dvě branky a Sparta mu tak podlehla 0:2.
Čtvrtfinálový zápas:
Porážka ve čtvrtfinále tak Spartu poslala do bojů o umístění, kde se v malém semifinále utkali s německým velkoklubem známým pro svou skvělou práci s mládeží - Borussií Dortmund. V krásném a vyrovnaném utkání se sparťané prosadili do sítě svého soupeře dvakrát, konkrétně míč do sítě poslali Krulich a Váňa. Borussia se ale stejně jako naši hoši prosadila dvakrát a tak o postupu rozhodovalo prodloužení, které se odehrávalo v netradičním systému jeden na jednoho s brankářem v bráně. V něm byl šťastnější náš soupeř a naše hochy tak čekal souboj o konečné 7. místo.
Malé semifinále:
V závěrečném utkání turnaje se naši hoši utkali s dalším evropským gigantem s proslavenou akademií - londýnským Arsenalem! Tomu ale sparťané během utkání fakticky nedali šanci! Za Spartu se v utkání prosadil dvakrát Vitarigov a jeden přesný zásah přidal Slanina. Londýnský celek vstřelil v zápase pouze jeden gól a sparťané tak v utkání o konečné 7. místo zvítězili 3:1!
Zápas o 7. místo:
Sestava AC Sparta Praha: Jovanoski - Vitarigov, Novák, Prior, Slanina, Rožánek, Krulich, Horák, Váňa
Konečné pořadí: 1. AFC Ajax Amsterdam, 2. FC Bayern Mnichov, 3. Hertha BSC, 4. Wolfsbeger AC, 5. Borussia Dortmund, 6. ŠK Slovan Bratislava, 7. AC Sparta Praha, 8. FC Arsenal Londýn, 9. SK Slavia Praha, 10. AKA St. Pölten, 11. FK Austria Vídeň, 12. Ferencvárosi TC, 13. SK Sturm Graz, 14. FC Admira Wacker, 15. Inter Milán, 16. SV Mattersburg
Turnaj zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Martin Kumšta: „Start na takovémto turnaji je pro nás vždy poctou. Mít možnost změřit síly s Bayernem, Ajaxem, Dortmundem, Herthou, Arsenalem a dalšími týmy, bylo úžasné. Zážitků a hlavně podnětů si do tréninků odnášíme spousty."
  • AC Sparta Praha - AKA St. Pölten 2:0
  • AC Sparta Praha - SK Rapid Vídeň 0:0
  • AC Sparta Praha - TSV Hartberg 0:1
  • AC Sparta Praha - Ferencvárosi TC 0:1
  • AC Sparta Praha - FC Bayern Mnichov 2:4
  • AC Sparta Praha - SV Oberwart 4:0
  • AC Sparta Praha - LASK Linz 2:0
  • AC Sparta Praha - Hertha BSC 2:2
  • AC Sparta Praha - SV Matterburg 2:0
  • AC Sparta Praha - FK Austria Vídeň 2:1
  • AC Sparta Praha - AFC Ajax Amsterdam 0:2
  • AC Sparta Praha - Borussia Dortmund 2:2 (2:3 p.p.)
  • AC Sparta Praha - FC Arsenal Londýn 3:1

Další novinky