Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Kategorie U14 porazila Lech Poznań!

V přípravném zápase se utkali sparťané s výběrem polského Lechu Poznań!

Sdílet

V Tréninkovém centru mládeže na Strahově se utkali s výběrem Lechu Poznań sparťané z kategorie U14. Svěřenci trenéra Martina Kumšty proti skvěle fyzicky vybavenému soupeři odehráli dobrý zápas na jehož konci byli právě oni šťastnějším týmem!
V prvním poločase se na hřišti odehrávala bitva kvalitních celků. Oba týmy se střídaly v akcích, přičemž sparťané se snažili o postupnou kombinaci se zamknutím soupeře na jeho obranné polovině hřiště, zatímco Lech spoléhal spíše na rychlé protiútoky. Polský výběr disponoval fyzicky vyspělými hráči, kteří ale vůbec nepostrádali fotbalové myšlení a tak rozhodně bylo na hřišti, co sledovat!
Lech v rámci první části utkání přesně zamířil dvakrát do sítě za zády Jovanoskiho, když dotáhl až do konce rychlé protiútoky. Sparťané soupeři kontrovali nejprve přesným zakončením Váňi, kterého vyzval ke střele přihrávkou Vitarigov a následně i brankou Rožánka, jenž dokázal využít dobré asistence Kážy. O poločase se tak oba týmy rozešly do kabin za nerozhodnutého stavu 2:2.
Ve druhém poločase sparťané ještě přidali na obrátkách, přičemž výrazně lépe a rychleji kombinovali! Tím dávali soupeři minimální množství možností k podniknutí rychlých protiútoků a sami z dobré hry vytežili třetí branku utkání! Vitarigov našel přihrávkou Vaňka, který prostřelil polského brankáře a poslal Spartu do vedení! Sparťané si zbytek utkání již pohlídali a porazili tak Lech Poznań na domácí půdě v poměru 3:2!
AC Sparta Praha - Lech Poznań 3:2 (2:2)
Branky AC Sparta Praha: Váňa (Vitarigov), Rožánek (Káža), Vaněk (Vitarigov)
Sestava AC Sparta Praha: Jovanoski - Kerbach, Vaněk, Novák, Piralic, Váňa, Rožánek, Krulich, Horák, Káža, Cettl, Vitarigov, Diviš, Saal, Princ, Říha
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Martin Kumšta: „Vynikající konfrontace pro naše mužstvo. Soupeř byl fyzicky vyspělý, rychlý a fotbalový. První poločas byla hra vyrovnaná. Soupeř nám dělal problém rychlým přechodem po kterém i skóroval. V druhé půli se naše hra zrychlila a zpřesnila. Za výkon na hřišti si kluci výhru zasloužili."

Další novinky