Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Kategorie U14 rozstřílela Teplice!

Svěřenci trenéra Jakuba Hovorky předvedli v Tréninkovém centru na Strahově dominantní výkon proti Teplicím

Sdílet

Svěřenci trenéra Jakuba Hovorky přivítali v domácím prostředí výběr Teplic. Naši hráči měli v zápase o motivaci postaráno, neboť v posledním zápase podlehli v přímém souboji o první příčku Plzni a pokud chtěli udržet kontakt s čelem tabulky, museli zcela bezpodmínečně zvítězit.
Naši hráči měli skvělý vstup do utkání, když se už 12. minutě po přihrávce Nováka prosadil Říha. To sparťany uklidnilo, začali hrát více uvolněne a do konce poločasu svůj náskok ještě zvýšili o dvě branky. Nejprve se po příhrávce od Říhy prosadil Káža a následněve 31. minutě využil výhodu pokutového kopu Horák, který tak upravil na poločasových 3:0 pro Spartu.
Druhá část zápasu se opět nesla ve znamení kvalitního fotbalu, který předváděly obě strany. I během druhé půle ale sparťané potvrzovali svou kvalitu vstřelenými brankami. Ve 47. minutě skóroval Slanina a jen o pár minut později, v 56. minutě zápasu, ten samý hráč vstřelil gól již na 5:0. Ani to ale našim hochům nestačilo a v 62. minutě zvyšoval, svým druhým gólem v zápase, Říha již na 6:0! V 66. minutě navíc po přihrávce od Diviše proměnil svou šanci Krulich a poslal Spartu do vedení 7:0! 
Škoda obdržené branky v závěru zápasu, když sparťané nedokázali uhlídat teplického Bzuru, který v 70. minutě upravil na konečných 7:1. Nicméně i přesto sparťané v utkání jednoznačně výsledkově dominovali a připsali si do tabulky důležité tři body, které je udrželi v kontaktu s čelem tabulky!
AC Sparta Praha - FK Teplice 7:1 (3:0)
Branky: 12. Říha, 26. Káža, 31. Horák, 48. Slanina, 56. Slanina, 62. Říha, 66. Krulich - 70. Bzura
Sestava AC Sparta Praha: Kerbach - Váňa, Rabibo, Diviš, Káža (46. Liška), Cettl (46. Kožený), Horák (60. Krulich), Novák (53. Špírek), Vaněk, Říha, Slanina
Sestava FK Teplice: Rojko (36. Naimann) - Nácovský, Žorna (36. Bouša), Borosch, Port (53. Havlík), Bzura, Slivka, Balada (36. Sedlák), Hloušek, Raiminius, Balász
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Jakub Hovorka: „Ač výsledek vypadá jednoznačně, tak utkání bylo kvalitní z obou stran. Soupeř z Teplic zejména v prvním poločase předváděl velmi moderní a aktivní fotbal. Nicméně během utkání jsme postupně soupeře přehrávali a odměnou nám byli pohledné akce, které skončili brankou."
„Chtěl bych hráče za dnešní výkon pochválit. V utkání se projevila velká individuální kvalita podložená dobrou týmovou prací."

Další novinky