Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Kluci předvedli fantastický výkon

Milan Heča po Liberci

Sdílet

Milan Heča udržel ve třetím ligovém utkání nulu, tentokrát ale ani nemusel předvést žádný výborný zákrok. Liberečtí na něj totiž za celý zápas nevystřelili. Přesto měl důležitou roli v koordinování obrany, kolegové obránci si po utkání pochvalovali jeho pokyny. Sám Heča po zápase zase vyzdvihoval práci spoluhráčů v poli.
Jak hodnotíš utkání?
Byl to těžký zápas. My jsme to čekali, protože Liberec je silný na balóně, dokáží presovat celý zápas a jsou na tom fyzicky velmi dobře. To potvrzovali celý zápas, ale naši kluci předvedli fantastický výkon, jelikož Liberec neměl střelu na bránu. Tím jsme je dokázali zlomit.
Střelu na bránu neměli, ale Hybš na tebe šel sám, nakonec nahrával, byla to největší šance?
Určitě to byla největší šance, šel sám ze strany a já vyběhl proti němu. Nakonec tam ještě hledal někoho v lepší pozici. Pro nás to dopadlo jedině dobře.
Třetí zápas za sebou s nulou, jak tě to hřeje?
Je to každopádně dobrý pocit, vždycky vstupuju do zápasu a nechci dostat gól. Je potřeba si přiznat, že kromě Baníku tam nebyla pořádná střela na bránu. Musím každopádně poděkovat klukům, protože skvěle brání a jdeme si za tím, abychom uhráli to třetí místo.
Dočkal je pořád zraněný a Kanga do zápasu nenastoupil. Je důležité, že i bez nich zvládáte vyhrávat?
Myslím si, že Sparta má tolik kvalitních hráčů, aby tyto hráče dokázala vždycky nahradit. Poslední tři zápasy to potvrdili. Až budou všichni zdraví tak budeme ještě silnější.
Nejhůř třetí místo je už tedy jisté...
Byl to náš cíl v posledních zápasech, takže v rámci možností určitě spokojenost. Teď se budeme soustředit na poslední tři zápasy v této sezóně, ve kterých budeme chtít uhrát co nejvíce bodů a předvést dobrý fotbal pro naše fanoušky. Můžeme do těchto zápasů už nastupovat s čistou hlavou.
Třetí výhra v řadě, což je pro Spartu v letošní sezóně nadstandard. Jaká je atmosféra teď v kabině oproti podzimu?
Je jasné, že když se vyhrává tak je atmosféra automaticky lepší. Poslední zápasy se nám dařili výsledkově, i když ta hra nebyla vždy nejlepší. Důležité je, že jsme to vždy zvládli a brali jsme všechny body a díky tomu se dostáváme zase nahoru.
Budete teď fandit Arsenalu, aby vyhrál Evropskou ligu a Slavii v domácím poháru, aby z toho byl přímý postup do skupiny Evropské ligy?
Fandit Slavii asi nebudeme, ale když to tak dopadne, zlobit se nebudeme. Bylo by to příští rok jednodušší. Byla by to pro nás útěcha za to třetí místo, a ne příliš povedenou sezónu.

Další novinky