Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Konec se vztyčenou hlavou

Sparťané na Letné v krásném zápase podlehli Villarrealu 2:4 a jejich nezapomenutelné tažení Evropskou ligou končí

Sdílet

Sparťané podlehli Villarrealu 2:4 a s Evropskou ligou se loučí. Na Letné se ale prezentovali skvělou hrou a ve fantastické atmosféře je nezlomila ani smrtící efektivita španělského mužstva.
Při sestavování základní jedenáctky Ščasný příliš variant neměl. Lukáš Mareček se musel posunout na stopera, do základní sestavy se vrátil Fatai. Lukáš Vácha byl připravený na střídačce, stejně jako pětice talentovaných fotbalistů.
Zaplněný letenský stadion ale po pěti minutách šokoval Bakambu, který si za obranou zpracoval Triguerosovu kolmici a zakončil přesnou přízemní střelou.
Jenže domácí tým se nevzdával a kontroval třemi nebezpečnými pokusy Dočkala – dva z nich nemířily přesně, třetí vyboxoval brankář Aréola. Největší šanci k vyrovnání měl v závěru první půle Krejčí, kterému ve vápně připravil palebnou pozici Konaté, jenže záložník vypálil těsně vedle branky Villarrealu.
Sparťané sice byli aktivnějším mužstvem, Villarreal je ale vycvičil v produktivitě. Krátce po Krejčím totiž po centru z pravé strany pálil přesně Castillejo a těsně před poločasovým hvizdem ještě zvýšil Lafatou tečovanou hlavičkou Bruno Soriano.
Hned z kraje druhého poločasu navíc sparťané ve vápně nechali neobsazeného Bakambua, který v klidu překonal Bičíka podruhé a zvýšil už na rozdíl čtyř branek.
O vyřazení bylo v tu chvíli jasno, ale sparťané se fotbalem bavili dál – a to natolik, že dvěma brankami znovu rozproudili atmosféru na Letné. Nejprve Fatai nabil Dočkalovi, který přesnou ranou vstřelil první branku, druhou krátce nato přidal po Julišově pasu Krejčí.
Sparta tak skóre upravila a s Evropskou ligou se rozloučila se vztyčenou hlavou.
AC Sparta Praha – Villarreal CF 2:4 (0:3)
Branky: 65. Dočkal, 71. Krejčí - 5., 49. Bakambu, 43. Castillejo, 45. Lafata vl.
ŽK: Krejčí, Frýdek, Juliš, Kováč, Konaté, Lafata – Soldado, Castillejo
Sparta: Bičík - Konaté, Mareček, Kováč, Frýdek - Fatai, Matějovský, Dočkal, Krejčí - Lafata, Juliš.
Villarreal: Aréola - Mario Gaspar (56. Jaume Costa), Bailly, Víctor Ruiz, Rukavina – Suárez (66. Baptistao), Trigueros (61. Dos Santos), Bruno Soriano, Castillejo - Soldado, Bakambu.
Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child - Oliver, Pawson.
Diváci: 18201.

Sdílet

    Další novinky