Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Král střelců by byla třešnička

Libor Kozák po Jablonci

Sdílet

Libor Kozák odehrál proti Jablonci druhý poločas a stihl v něm vstřelit dvě branky. Přispěl tak k vítězství 3:0 a momentálně má v lize na kontě 14 branek. Stejně jako slávista Musa, který ve středu v derby nemůže nastoupit a Libor tak bude mít šanci získat pro sebe korunu pro krále střelců.

KOZÁK | Král střelců by byla třešnička

Jak přemýšlíš o příštím zápase, budeš mít v hlavě možnost stát se králem střelců?
Náš cíl je poslední zápas zvládnout, tohle je jen třešnička na dortu. Ale jak říkám, hlavní je týmový úspěch. Vím, jaká ta statistika aktuálně je, uvidíme. Uvidíme, co z toho bude.“
Proběhlo ti to hlavou před tím, než jsi šel na trávník? Že potřebuješ skórovat?
S klukama jsme se o tom trošku bavili. Věděl jsem, že tam mám nějakou ztrátu, tak jsem si říkal, že jestli půjdu na hřiště, tak to zkusím. Trenér taky věděl, tak mě tam dal na celý poločas. Pak už na to ale člověk nemyslí, snaží se hrát, co nejlépe umí, gól chci dát vždycky. Nakonec to tam padlo a zvládli jsme to i s nulou vzadu.
Jak složité bylo se po oslavách zkoncentrovat.
Samozřejmě je to po těch oslavách horší, ale jsme profíci, museli jsme se nachystat. Dneska jsme to zvládli, i když tam byla hluchá místa, kdy jsme ztráceli jednoduché míče. Naštěstí to Jablonec nevyužil. Teď se můžeme chystat na poslední zápas a pak na dovolenou.
Byla by to krásná tečka zvládnout po letech derby ještě na hřiště Slavie…
Jasně, i když v tom zápase nejde o postavení v tabulce, tak je to pořád derby. Vůbec se nebude hrát přátelsky, bude to tvrdý zápas. A budeme chtít uhrát nějaký výsledek.

Další novinky