Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži ASPARTA iD

Láďa bude hrát velkou roli na cestě za vzestupem

Brian Priske po vítězství nad Hradcem

Sdílet

Trenér Brian Priske přes nepříznivý vývoj utkání s Hradcem Králové zvládl se svým týmem utkání otočit a získat důležité tři body. Po zápase odpovídal na dotazy novinářů a překlad jeho odpovědí najdete v textu níže. Celou tiskovou konferenci si můžete také přehrát ze záznamu.

PRISKE | Záznam tiskové konference po Hradci

Jaké máte po zápase pocity?
S výsledkem jsem opravdu spokojený. Úleva by bylo asi silné slovo, ale mohu říci, že jsem za výhru šťastný, obzvláště po té pětizápasové šnůře remíz. V minulosti jsme tu řešili, že jsme byli v zápasech dominantní a přesto se nám nedařilo vítězit. Tentokrát to bylo jinak, rozhodně jsme nepředvedli náš nejlepší výkon. Za druhou půli bych chtěl tým určitě pochválit. Byla to sice ošklivá výhra, ale důležitá.
Po vyloučení Čvančary jste hráli lépe, jak je to možné?
V Brně začneme o deseti (usměje se). Máte pravdu, měl jsem stejný pocit, prvních čtyřicet minut nebylo vůbec dobrých. Občas tomu tak je, že po vyloučení hráči hrají více uvolněněji a agresivněji, což se stalo i dnes a v posledních pěti minutách první půle jsme si vytvořili šance. O pauze jsem byl naštvaný a řekl jsem hráčům, že jejich výkon je neakceptovatelný, že mají hrát srdcem a zapomenout na okolnosti a tlak tribun. Věděl jsem, že pokud budou hrát se zápalem, tak zvítězíme.
Jak jste viděl situaci před druhou brankou?
Viděl jsem pouze záběry od našeho analytického týmu, nikoliv ty z televize a nemohu tedy onu situaci dostatečně posoudit. Pro Kuchtu byla branka určitě důležitou vzpruhou. Od vyloučení v zápase s Libercem se trápil a vytvářel na sebe velký tlak. Chce ve Spartě dávat hodně gólů a v týdnu spolu vedeme celou řadu rozhovorů. Jsem rád, že byl za svoji tvrdou práci v tréninku odměněn. V utkání sprintoval, hledal správné prostory, rval se a já viděl Kuchtu, kterého znám ze záběrů z minulé sezony. Jsem za něj nesmírně šťastný. Dnes bylo po dlouhé době štěstí na jeho straně.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky