Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Lucie Horešovská – mládežnická hráčka měsíce

13letá fotbalistka trénovala s A-týmem

Sdílet

Mládežnickou hráčkou za měsíc září byla zvolena 13letá Lucie Horešovská, členka týmu starších žákyň.
Lucka je univerzální hráčka, která je schopná odehrát jakýkoliv post a to velmi kvalitně. Ve starších žákyních momentálně nejvíce nastupuje na pozici defenzivní záložnice. Lucku jsme zvolili hráčkou měsíce z toho důvodu, že v září ve všech těžkých zápasech patřila k nejlepším hráčkám na hřišti,“ říká trenér Pavel Klíma, který ji vede ve starších žákyních.
Ve Spartě začala v kategorii mladší přípravky, kdy současně hrála se svým ročníkem u kluků v Příbrami. Zde ji po celou dobu vede trenér Sláva Brunclík, který ji i nadále umožnuje trénovat v jednom z nejlepších chlapeckých týmů ve své kategorii, za což mu patří velké díky,“ pokračuje Pavel Klíma.
1 / 5
Děvčata musí cítit, že je o ně zájem
Sparta velmi dbá na vlastní kvalitní akademii hráček. I v A-týmu se otočilo kormidlem a místo zahraničních posil jsou akcentovány domácí hráčky.
Děvčata musí cítit, v jakém klubu se nachází a že je o ně zájem. Lucka je talentovaná středová hráčka, což na tréninku ukázala. Předvedla, že s míčem to umí a má chuť na sobě pracovat. Držíme jí palce v další kariéře. A věříme, že tento zážitek ji a další dívky ze sparťanské akademie namotivuje do další práce,“ říká Martin Masaryk, trenér žen Sparty.
Nervozita za chvíli opadla
Bylo to skvělé, hrozně děkuji za příležitost. Zjistila jsem, že se mám ještě hodně co učit. A že se musím stále zlepšovat, abych se mohla někam dostat,“ vypráví Lucie.
Na začátku jsem byla nervózní, za chvíli to však ze mne spadlo a snažila jsem se s hráčkami držet krok. Moc jsem si to užila,“ uzavírá Lucie Horešovská.
První mládežnickou hráčkou měsíce v této sezóně byla Zuzana Kožuriková, psali jsme o ní zde.

Další novinky