Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Měl jsem to tam donést v zubech

David Pavelka po Budějovicích

Sdílet

Sparta nezvládla vyhrát i šesté utkání pod vedením trenéra Pavla Vrby, v Českých Budějovicích jsme remizovali 0:0. Jednu ze dvou vyložených sparťanských šancí měl ve druhém poločase David Pavelka, jenže branku přestřelil. Právě to ho v pozápasovém rozhovoru hodně mrzelo.
Jak hodnotíš utkání v Českých Budějovicích?
Přijde mi, že jsme se v obou zápasech porazili sami. Pro mě takový dvojzápas blbec, protože v prvním jsem dostal červenou kartu a dneska jsem nevyužil šanci rozhodnout. Takže v dobrém na to vzpomínat nebudu. Ale nemyslím, že by nás Budějovice něčím předčily, spíš jsme jim tu šanci na body nabídli svou hrou.

PAVELKA | Měl jsem to tam donést v zubech

Proč se ti nepovedlo proměnit tu velkou šanci?
Nevím, jestli mi to tam skočilo nebo jsem se tak zaryl do země, bylo to tam hodně měkké. Ale to je jedno, měl jsem to tam donést v zubech, dneska nás to stálo tři body.
Budějovice ale třikrát trefily tyčku, tak nedá se brát remíza ještě jako dobrý výsledek?
Možná ano, ale to my nechceme, my chceme každý zápas vyhrávat. Do té situace jsme se dostali vstupem do první půle, probrali jsme se až někdy v patnácté minutě. Budějovice se nadechly a už to nepustily. Vázla nám kombinace, chybělo větší množství šancí. Dvě šance byly, ale bylo to málo.
Odjíždíš na reprezentaci, tak s jakou náladou tam po posledních zápasech pojedeš?
Teď na to ještě myšlenky nemám, vždycky den nebo dva po nepovedeném zápase mě to štve. Takže snad se zítra vzbudím s lepší náladou a na nároďáku pak něco uhrajeme, ale teď to ještě v hlavě nemám.
Až se pak vrátíš, čekají nás v rychlém sledu zápasy proti Jablonci, Plzni nebo Slavii. Bude se tam rozhodovat o sezoně?
Ano, jednoznačně. Je potřeba, abychom se dali do kupy a vrátili se nám všichni vykartovaní. Pak to bude jízda, každý zápas bude strašně důležitý a zajímavý. Těšíme se na to, bude to nabité a konečně tam bude i pravidelný zápasový rytmus.

Další novinky