Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Měli jsme to dohrát zkušeněji

David Lischka po Jablonci

Sdílet

David Lischka se poprvé od svého přestupu do Sparty vrátil do Jablonce a dlouho to vypadalo, že se bude na konci radovat. Jenže druhý poločas nabídl úplně jiný obraz hry než první pětačtyřicetiminutovka a utkání nakonec skončilo remízou 2:2.

LISCHKA | Rozhodla nekoncentrovanost

Jak hodnotíš zápas?
Nehodnotí se to dobře, protože jsme do zápasu vstoupili dobře, vedli jsme o dva góly. Když to takhle máte na hřišti soupeře rozehrané, musíte to uhrát. Mrzí nás to.
Byla zásadní první rychlá branka na začátku druhého poločasu?
Byla. Předtím jsme si řekli záměr, jak do toho vstoupit, ale bohužel. Už v několik posledních zápasech máme trochu problém se začátky poločasů. Měli bychom být lépe nachystání, lépe se koncentrovat. Stalo se přesně to, co jsme nechtěli – rychlý gól.
Jaký byl tedy plán o poločase, co jste si říkali v kabině?
Herně to nebylo ono, to jsme všichni cítili, ale skóre bylo dobré. Říkali jsme si, že musíme přidat další gól, jenže místo toho jsme sami inkasovali.
Byl to zase příznak venkovního zápasu, ve kterých máme v této sezoně problém?
Nevím, jestli je to tím, ale je to pořád dokola. Vedeme a necháme soupeře srovnat. Měli bychom se chovat mnohem zkušeněji, udržet chladnou hlavu a dohrávat ty zápasy lépe.
Bylo to dneska hodně bojovné a fyzicky náročné utkání?
Od začátku jsme věděli, že to tady nebude nic jednoduchého. Kdykoliv, když někam přijede Sparta, soupeř se víc namotivuje, přijde nejvíc lidí a má to náboj. Emoce vyplavaly na povrch a počet žlutých karet to odráží.
Jaké to bylo pro tebe osobně se poprvé vrátit do Jablonce?
Emoce byly v pohodě, spíš jsem se jen těšil na to prostředí tady. Už to bude rok, co jsem tady naposledy hrál, tak jsem se těšil na stadion i na bývalé spoluhráče.

Další novinky