Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Měli jsme to zvládnout lépe

Kapitán Josef Šural po utkání v Plzni

Sdílet

Josef Šural věřil, že Sparta zápas v Plzni zvládne a vrátí se na první místo v tabulce. Místo toho byl po zápase smutný, protože se spoluhráči neveze do Prahy ani bod.

ŠURAL | Měli jsme to zvládnout lépe

Jak hodnotí zápas?
Jsem ještě plný emocí, ale zkusím to zhodnotit objektivně. Myslím, že to nebylo dobré utkání z obou stran. Ani jeden tým nepředvedl fotbalový koncert, bylo to hodně svázané taktikou, navzájem jsme na sebe chtěli vyzrát. Své šance jsme měli, ale neproměnili jsme je. Herně to od nás nebylo přesvědčivé, ale šancí jsme měli určitě víc.
V průběhu hry jsme změnili rozestavení. Jaká za tím byla motivace?
Začali jsme 3-5-2 a nechci se pouštět do detailů, co fungovalo a co ne. Z lavičky se ale vyhodnotilo, že to zkusíme změnit na 4-1-4-1, že je zkusíme překvapit, protože to jsme v sezóně snad ještě nehráli. Pak jsme byli víc na míči, vyplynuly z toho šance, ale nestačilo. Dnes to od nás nebyl moc fotbalový výkon, přesto jsme to mohli zvládnout líp. Po gólu už to Plzeň zvládla jako zkušený tým.
Z pohledu tabulky situace není nijak kritická, je to aspoň trochu útěcha?
Není, protože jsme chtěli Plzni odskočit. Doufal jsem, že se dostaneme na první místo a třeba na něm vydržíme přes víkend. Když už se nám nevedlo, měli jsme to dohrát na nula nula. Dnes se od nás ale štěstí odklonilo.
1 / 69

Další novinky