Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Miluju fotbal a těším se, až ho budu hrát tady

První rozhovor Martina Haška po návratu do Sparty

Sdílet

V pátek odpoledne podepsal Martin Hašek smlouvu na dva a půl roku. Hned poté ho čekalo focení v rudém dresu a první rozhovor pro Sparta TV.

ROZHOVOR | Martin Hašek hráčem Sparty

Proč jsi zvolil návrat do Sparty?
Dostal jsem od Sparty nabídku. To byl první předpoklad. Chtěl jsem se v kariéře posunout dál. V Bohemce jsem zažil krásné časy, moc si toho vážím a chtěl bych na dálku ještě jednou poděkovat za vše, co jsem tam zažil. Je to ale menší klub s menšími ambicemi. Cítil jsem, že je na čase se posunout do většího klubu s většími ambicemi. Sparta je obrovský klub s obrovskými ambicemi. V tomhle směru jsem moc spokojený. Ve Spartě jsem vyrostl. Hrál jsem tu od devíti let, prošel jsem celou mládeží i B týmem. Chodil jsem sem i na zápasy. Víte, jak to je. Malý kluk sní o tom, že si na tomhle stadionu zahraje a lidi na něj přijdou. Teď se mi to poštěstilo a těším se na první zápas.
Když jsi před rokem a půl odcházel ze Sparty, čekal jsi, že se vrátíš tak rychle?
Nevím, jestli jsem si v hlavě dělal nějaké scénáře, jestli to bude za rok nebo za dva. Když to zobecním, tak jsem určitě věřil, že mám na to, abych se sem vrátil.
V čem ses změnil za dobu, kdy jsi byl pryč?
Člověk určitě vyzrává. Když jsem odcházel, tak jsem měl za sebou první sezonu v lize. Po většinu času na pravém záložníkovi, což není můj primární post. Od té doby jsem odehrál desítky zápasů. Člověk se vyvíjí, sílí mentálně i fyzicky, nabírá zkušenosti. Řekl bych, že jsem celkově lepší hráč než před rokem a půl.
Jak velkou roli v tvém přestupu hrál sportovní ředitel Tomáš Rosický?
Z každého rozhovoru s ním jsem byl nadšený. Líbilo se mi, co říká a maximálně jsem tomu věřil. Musím říct, že mi to usnadnilo rozhodování. Je to podle mě dobrý člověk a věřím, že bude i výborný sportovní ředitel.
V jaké roli se s tebou ve Spartě počítá?
To se musíte zeptat Tomáše Rosického a trenéra. Já doufám, že budu natolik dobrý, že budu hrát co nejvíc zápasů, pomůžu Spartě vyhrávat a že se společnými silami dostaneme tam, kde bychom chtěli být.
Nemáš přeci jen trochu obavy z toho, v jakém rozpoložení se momentálně tým nachází?
Musím říct, že nemám. Já jsem hrál v Bohemce, kde jsme bojovali o holou záchranu. Samozřejmě vím, že Sparta chce hrát úplně jinde a rozhodně se toho nebojím. Přicházím proto, že věřím, že se to zvedne a hodně rychle. Kdybych nevěřil nebo se bál, tak by byla otázka, jestli má smysl sem chodit. Strach ničemu nepomůže. Věřím, že to půjde rychle nahoru.
Na co se ve Spartě nejvíc těšíš?
Na fotbal. Kvůli tomu sem jdu, miluju fotbal a těším se, až ho budu hrát tady před zaplněným stadionem. Už aby to bylo.
 Hned první zápas hrajeme doma proti Bohemce. Máš o to větší motivaci se dostat do sestavy?
Musím upřímně přiznat, že ne. Motivaci bych měl stejnou, ať bychom hráli s kýmkoliv. Ale bude to zajímavý zápas, na který se těším.

Další novinky