Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Mladí sparťané v reprezentacích!

Mnoho mladých sparťanů je v nominacích na reprezentační srazy, pojďme se na ně podívat!

Sdílet

Mladí sparťané, z Tréninkového centra mládeže na Strahově, jsou pravidelně nominováni do akcí za Českou fotbalovou reprezentaci. Podívejte se, kdo z naší mládeže bude mít možnost nosit hrdě dres České republiky tentokrát!
Česká reprezentace do 19 let
Do výběru reprezentace České republiky do 19 let pro tréninkový kemp a elitní fázi kvalifikace Mistrovství Evropy 2019, byli ze sparťanské mládeže nominováni Zbyněk Konopásek a David Šnajdr! Mezi náhradníky je potom vybrán Šimon Pecháček.
Zbyněk Konopásek v našem klubu působí již od svých osmi let. V současné době je ve sparťanské kategorii U19 kapitánem a nejčastěji nastupuje na pozici krajního hráče či středního záložníka!
David Šnajdr hraje za Spartu od devíti let. Důrazný bek se v zimě zúčastnil přípravy s naším A týmem. David nejčastěji nastupuje ve výběru našeho nejstaršího dorostu na pozici krajního obránce!
Šimon Pecháček přestoupil do našeho klubu v létě roku 2016. Podzimní část současné sezóny strávil Šimon ve výběru do 19 let. Od zimy bojuje Šimon o svou pozici v našem Juniorském výběru.
Česká reprezentace U19 nastoupí, v rámci kvalifikace, v Anglii, k těmto zápasům:
Česká reprezentace do 17 let
Reprezentace České republiky do sedmnácti let má před sebou elitní fázi kvalifikace o postup na závěrečný turnaj Mistrovství Evropy! Kádr se sejde 13. 3. a zamíří na soustředění do Hradce Králové, kde realizační tým, v čele s trenérem Václavem Kotalem, určí konečnou podobu nominace pro zápasy. Do širšího kádru reprezentace byli ze sparťanské mládeže nominováni Filip Gedeon, Filip Šilhart a hráč A týmu Adam Hložek!
Mezi náhradníky jsou dále nominováni Jakub Tůma, Viktor Freisinger a Daniel Žížala!
Filip Gedeon přestoupil do sparťanské mládeže v létě roku 2018 z Teplic. Pracovitý hráč prošel většinou klubů v Ústeckém kraji - začínal v Chomutově, ze kterého si vyzkoušel hostování v Litvínově i Baníku Most. Následně ze svého mateřského klubu přestoupil do Teplic, odkud v létě přestoupil do našeho klubu!
  • 20. 3. 2019 od 15:00 - Anglie U19 vs. Česká republika U19
  • 23. 3. 2019 od 17:30 - Česká republika U19 vs. Dánsko U19 
  • 26. 3. 2019 od 15:00 - České republika U19 vs. Řecko U19
Filip Šilhart působí ve sparťanské mládeži již od svých osmi let, kdy do našeho klubu přestoupil z Vltavínu! Šikovného a rychlého útočníka či křídelního hráče jste mohli výrazně zaregistrovat v anketě o Gól měsíce a víkendu, kde své schopnosti předvedl v plné míře!
Adam Hložek, kometa A týmu Sparty! Adam do Sparty přišel ve dvanácti letech z Ivančic. Od té doby nabrala jeho kariéra raketový postup! V současné době je Adam členem A týmu našeho klubu a v zápase proti Viktorii Plzeň se stal nejmladším střelcem gólu v dějinách první ligy!
Jakub Tůma přišel do sparťané mládeže v sedmi letech po přestupu ze Sportovních klubů Prahy 4. Šestnáctiletý Jakub tak prošel všemi kategoriemi Sparty, až do současné U17. 
Viktor Freisinger působí ve Spartě již od sparťanské fotbalové školičky. Nadějný střední obránce či záložník vyniká svou zarputilostí, kterou znepříjemňuje život každému soupeři. Zároveň si velmi dobře rozumí s míčem a disponuje velmi nebezpečnou střelou z dálky!
Daniel Žížala přišel do Sparty v roce 2016 z Benešova. V současné době působí tento talentovaný ofensivní hráč ve výběru trenéra Petra Havlíčka, nicméně si tento rychlonohý střelec již vyzkoušel i nejvyšší dorosteneckou soutěž kategorie U19, a to hned v pražském derby!
Česká reprezentace U17 nastoupí v Holandsku, v rámci kvalifikace, k těmto zápasům:
Česká reprezentace do 18 let
Reprezentační výběr do osmnácti let má před sebou turnaj Sportchain cup ve Spojených arabských emirátech. Trenér České reprezentace do 18 let, Luboš Kozel, na něj nominoval ze sparťanské mládeže Felixe Čejku, Michala Szewieczeka, Pavla Hájka, Václava Bláhu a Matyáše Kozáka!
Felix Čejka působí v celcích sparťanské mládeže již od svých osmi let, kdy přesoupil z Přední Kopaniny. V současné době tento nadějný hráč nastupuje za naší nejstarší dorosteneckou kategorii do devatenácti let.
  • 20. 3. 2019 od 16:00 - Izrael U17 vs. České republika U17
  • 23. 3. 2019 od 13:00 - Česká republika U17 vs. Severní Irsko U17
  • 26. 3. 2019 od 19:00 - Česká republika U17 vs. Nizozemsko U17
Michal Szewieczek přestoupil do Sparty v patnácti letech z Havířova. Před svým přestupem do našeho klubu strávil Michal několik sezón v Baníku Ostrava, nicméně v patnácti letech dal přednost našemu klubu. V současné době nastupuje tento nadějný mladík za výběr do devatenácti let.
Pavel Hájek působí v našem klubu od svých patnácti let, kdy k nám přestoupil z Admiry Praha. V současné době Pavel hraje za náš juniorský výběr, kde od začátku jarní části sezóny naskočil do všech zápasů v základní sestavě a připsal si dvě vstřelené branky!
Václav Bláha je ofensivní hráč sparťanského výběru do 19 let, který působí v našem klubu od patnácti let, kdy přestoupil z celku Hostomic pod Brdy. Václav za náš nejstarší dorost nastoupil v posledních dvou ligových utkáních v základní sestavě, bohužel se mu zatím nepodařilo vstřelit branku.
Matyáš Kozák přišel do Sparty ve svých dvanácti letech z našeho partnerského klubu - Motorletu Praha. Nadějný ofenzivní hráč nejčastěji nastupuje na křídle nebo hrotu. Jeho slibně se rozvíjející kariéru zpomalilo vážné zranění, které mu skoro rok nedovolilo vyběhnout na hřiště. Od zimy je ale Matyáš v pořádku a na jeho výkonech není dlouhé zranění vůbec znát!
Česká reprezentace U18 nastoupí v SAE, v rámci turnaje Sportchain, k těmto zápasům:
  • 20. 3. 2019 od 17:30 - Belgie U18 vs. Česká republika U18
  • 22. 3. 2019 od 19:30 - Česká republika U18 vs. Anglie U18
  • 24. 3. 2019 od 18:30 - Japonsko U18 vs. Česká republika U18

Sdílet

    Další novinky