Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Musíme je držet na jejich polovině

Kapitán Josef Šural před utkáním se Spartakem Subotica

Sdílet

Josef Šural už je zdravotně zcela v pořádku a ve čtvrtek by mohl hrát důležitou roli v zápase, v němž Sparta potřebuje dotáhnout dvougólovou ztrátu. O očekáváních před utkáním mluvil i na předzápasové tiskové konferenci.
Josefe, jak jsi na tom zdravotně?
Jsem připravený a věřím, že odehraju ideálně celý zápas.
Sparta v tomto tisíciletí ještě nikdy neotočila stav 0:2 po prvním zápase. Věříte, že to teď vyjde?
Nejsem ve Spartě tak dlouho, ale pamatuju, jak jsme otočili ještě nepříznivější výsledek v poločase se SonderjyskE, kdy nám také nebylo úplně hej. Věřím, že se nám povede něco podobného, že zvládneme to, co chceme a že postoupíme.
Jak snášíte aktuální vedra?
Není to nic příjemného. Doufám, že horší to bude pro soupeře, který, pevně věřím, bude muset hodně běhat bez míče a bude to pro něj vysilující. Snažíme se dodržovat pitný režim, ale víc své plány neupravujeme.
Pomohla vám výhra v Jablonci?
Sebevědomí se oproti nepovedenému čtvrtečnímu zápasu otočilo o sto procent, po zápase v Srbsku byla nálada hodně dole. V Jablonci jsme ale vyhráli těžké utkání díky zlepšenému a týmovému výkonu. Věřím, že se i teď na soupeře připravíme tak, jak je potřeba!
Když dostanete gól, budete to mít už hodně složité. Máte to v hlavě?
Vůbec si nechceme připouštět, že bychom jim dovolili vstřelit nám branku. Hlavní bude mít nulu vzadu, zaměstnat je útočením a nedovolit jim, aby mohli chodit dopředu. To je náš hlavní cíl.
Soupeř měl před týdnem dobré protiútoky. Připravujete se na ně nějak speciálně?
Protiútoky měli nepříjemné, ale bylo to způsobené hlavně naší hrou, kdy jsme nedostupovali hráče včas na jejich polovině a nechali jsme je rozbíhat se. Bude to tedy spíš o nás, abychom na ně nastoupili a drželi je jen na jejich obranné polovině.
Uvědomujete, jaké důsledky by mohlo mít případné vypadnutí?
Já si to nepřipouštím.
1 / 36

Další novinky