Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Na Kypr jedeme vyhrát

Filip Panák před odletem na poslední zápas skupiny Evropské ligy

Sdílet

Sparta má před sebou poslední zápas základní skupiny Evropské ligy. Na Kypru se utká s Arisem Limassol. Před novináře předstoupil Filip Panák, přečtěte si přepis jeho odpovědí.
Máte postup ve vlastních rukou. Věřil byste tomu ještě před zápasem s Betisem? Potřebovali jste ho porazit a také, aby Aris neprohrál na Rangers?
My jsme se v první řadě dívali na sebe. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas s Betisem, ve kterém jsme si věřili, že ho dokážeme zvládnout. Ty další věci bohužel neovlivníme. Nakonec se k nám přiklonilo štěstí a my můžeme jet na Kypr s tím, že když vyhrajeme, postoupíme.
Neděsí vás trochu ta venkovní bilance? Sparta v evropských pohárech venku nevyhrála od podzimu 2020? Co udělat pro to, aby se to změnilo?
Neděsí nás to. Věříme tomu, jak hrajeme a co umíme. Samozřejmě víme, že doma jsme silnější a že máme za sebou diváky. Víme, že Limassol je těžký soupeř. Mají obrovskou kvalitu, ale my věříme v to, že tam dokážeme uspět a vyhrát. Jede nás podpořit hodně sparťanů a věříme, že budeme mít domácí atmosféru.
Čekáte spíš otevřené nebo opatrné utkání? Oba týmy musí vyhrát.
Myslím, že to bude ze začátku taktické. Budeme se oťukávat. Oba týmy ale chtějí hrát ofenzivně a myslím si, že to bude hezká podívaná.
Je to příjemné jet se z Prahy ohřát na Kypr?
Bylo by příjemné, kdybychom se nemuseli vracet. Musíme se ale vrátit a za tři dny hrát v zimě s Teplicemi. Bude to takový teplotní skok. Tam to bude samozřejmě příjemnější. Tak to ale je a nějak to neřešíme.
Jste rádi, že to máte ve svých rukou? Variant, které mohou nastat, je hodně.
Naštěstí to nemusíme řešit. Prostě tam jedeme vyhrát a nemusíme se dívat okolo. Chceme tam uspět a pak uvidíme, jak to celé dopadne. Nám ale stačí vyhrát a za ničem jiným tam nejedeme.

Další novinky