Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Na úvod nadstavby výhra nad Slováckem

Skórovaly Chlastáková s Dlaskovou

Sdílet

V úvodním kole mistrovské nadstavby fotbalistky Sparty na domácím hřišti nezaváhaly a připsaly si vítězství nad Slováckem. O výsledku rozhodly již v prvním poločase Chlastáková s Dlaskovou.
Sparťanky nastoupily bez své obvyklé opory Lucie Martínkové, kterou na “devítce” nahradila Ringelová a na krajích útoku operovaly Šubrtová s Chlastákovou. Jinak to byla ze strany Sparty obvyklá sestava. 
První vážnější ohrožení soupeřovy branky předvedla z přímého kopu v 8. minutě Michaela Dubcová, její pokus ale Vaníčková chytila. Do vedení šly domácí hráčky po pěkné akci ve 27. minutě. Dlasková autovým vhazováním na Šubrtovou zrychlila hru, 19letá útočnice nahrála do vápna pod sebe na Chlastákovou a ta přesnou trefou na přední tyč otevřela skóre - 1:0! Jak se později ukázalo, šlo o také gól vítězný.  
Sparťanky byly v prvním poločase aktivnější než Moravanky. Ve 33. minutě si centr Ringelové málem srazila do vlastní sítě Krejčířová, míč však skončil jen na břevně. Skóre se navyšovalo ve 39. minutě: Chlastáková si ve středu pole obhodila soupeřku a poslala ideální míč doprava na rozběhlou Dlaskovou, ta si balon prvním dotekem prodloužila do běhu a z druhého doteku mezi nohama prostřelila Růžičkovou v bráně Slovácka - 2:0! 
Ve druhém poločase šancí ubylo. Žádný nápor Slovácka se nekonal, ani Sparta skóre nenavyšovala. V 63. minutě z asi pětatřiceti metrů zahrozila hostující záložnice Morávková, její dalekonosnou střelu pod břevno ale Vaníčková ještě vytáhla na roh. Zřejmě největší šanci sparťanek měla ve druhé půli v 84. minutě na kopačce Ringelová, z malého vápna však přestřelila a tak duel skončil za stavu 2:0. 
Nyní následuje reprezentační přestávka. Po ní se na Velikonoční pondělí 18. dubna od 14:00 hraje derby Slavia – Sparta. Rozdíl mezi oběma týmy zůstává i po prvním kole nadstavby šestibodový. 
1. liga žen 2021/22, nadstavba o titul
AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 2:0 (2:0) 

Branky: 27. Chlastáková, 39. Dlasková 
ŽK: 81. Dědinová, 89. Bužková - 14. Krejčířová, 51. Waltrová 
Sparta: Vaníčková - Dlasková, Bertholdová, Dědinová, Bartoňová - Kotrčová - Chang (68. Bužková), Pochmanová - Šubrtová (79. Křivská), Ringelová, Chlastáková (89. Ondrušová) 
Slovácko: Růžičková - Valášková, Krejčířová, Jelínková, Pěčková - Morávková, Janíková, Bieliková (58. Jonášová), Střížová - M. Dubcová (77. Molková) - Waltrová (58. Polášková) 
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: "Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, Slovácko je nepříjemný soupeř s dobrou organizací hry. Hráčky byly na zápas dobře nastavené a předvedly zodpovědný a bojovný výkon. Vyšel nám první poločas, kde jsme se dokázali dvakrát gólově prosadit po pěkných akcích. V druhém poločase jsme si to takticky ustrážili. Také jsme si vypracovali šance, ale už sa nám je nepodařilo proměnit, což mě mrzí."
1 / 44

Další novinky