Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Na závěr soustředění remíza

Sparta dorovnala s Wolfsbergerem dvougólovou ztrátu

Sdílet

Do druhého středečního zápasu nastoupila jedenáctka, která se pravděpodobně blíží té, jež vyběhne 22. srpna k prvnímu ligovému duelu. Sparta v souboji s Wolfsbergerem prohrávala 0:2, dokázala ale vyrovnat. V souboji s třetím týmem rakouské ligy se na závěr soustředění prosadili Hložek a Hanousek.

ČELŮSTKA | Produktivita mohla být lepší

I tentokrát zůstal trenér Václav Kotal věrný rozestavení se třemi obránci a dvěma útočníky a všechny hráče nechal na hřišti po celých devadesát minut.
V 6. minutě středem sparťanské obrany proklouzl Dieng, který ale nedokázal prudce vystřelit a Milan Heča si s celou situací poradil. O minutu později sklepl Krejčí míč pro Dočkala, ten si balon zpracoval, zbavil se obránce a vystřelil. Ani jeho střela ale nebyla pro gólmana Kuttina dostatečně nebezpečná.
Obrovskou šanci měla Sparta v 8. minutě. Lukáš Štetina ve složité pozici trefil metr před bránou břevno! Ani v následném závaru sparťané nedokázali udeřit a akci zastavil ofsajd. Zakrátko bohužel platilo otřepané klišé. Rakušané rychle rozehráli, David Lischka špatně odhadl vysoký balon a kolem našich obránců proběhl Dieng a prostřelil Milana Heču.
Po dvaceti minutách Dočkal z pravé strany našel Lukáše Juliše, jehož hlavička mířila těsně nad branku. Další veliká šance přišla o chvíli později. Po přímém kopu tečoval Ondřej Čelůstka balon těsně před gólmanem, který však dokázal špičkami prstů vytěsnit míč mimo tři tyče!
Po půl hodině hry ukázal sudí po faulu na Štetinu na penaltový puntík. Po konzultaci s asistentem ale pokutový kop odvolal. O minutu později vypálil na druhé straně Liendl z hranice šestnáctky. Balon se otřel o jednoho ze sparťanů a míč skončil na tyči.
Šest minut před pauzou Sprangler z dálky pořádně prověřil Heču, ten ale dokázal míč vytěsnit. O minutu později už ale byl bezmocný. Peretz si udělal prostor ve vápně a střelou na zadní tyč propálil gólmana Sparty.
Sparta naštěstí dokázala rychle zareagovat. Vindheim z pravého křídla poslal přízemní přihrávku do míst, kde stál Adam Hložek a Hložan poslal míč z první do sítě. Po první půli tak Sparta prohrávala 1:2.
V 51. minutě měl obrovskou šanci Juliš, když si naběhl na centr zprava, balon ale ideálně netrefil a ten doskákal těsně vedle levé tyče. Další příležitost přišla o pět minut později. Hanousek vysunul Krejčího, který stihl zakončit, do střely mu ale skočil jeden z obránců a akce skončila jen rohovým kopem.
Krátce na to posadil Dočkal z přímého kopu míč na hlavu Davida Lischky, jeho pokus ale mířil mimo tři tyče. Deset minut před koncem připravil Dočkal míč Krejčímu, který z hranice vápna vypálil. Bohužel ale také minul zařízení.
Sparta měla v závěru druhé půle jednoznačně více ze hry a zaslouženě se dočkala vyrovnání. V 84. minutě Sáček posunul na vedle něj běžícího Hanouska, který propálil gólmana. Sváteční střelec dal teprve svůj čtvrtý gól ve Spartě.
V závěru měl ještě šanci Adam Hložek, který si ve vápně vyměnil míč s Dočkalem a vypálil. O druhý gól v zápase Adama připravila noha brankáře Kuttina. Nic dalšího už se nic dalšího nestalo a Sparta tak v posledním zápase letního soustředění remizovala s třetím týmem rakouské ligy Wolfsbergerem 2:2.
1 / 60
WOLFSBERGER AC – AC SPARTA PRAHA 2:2 (2:1)
Góly: 9. Dieng, 40. Peretz – 43. Hložek, 84. Hanousek.
Sparta: Heča – Štetina, Čelůstka, Lischka – Vindheim, Krejčí, Dočkal, Sáček, Hanousek – Hložek, Juliš.

Další novinky