Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

Nabitý týden starší přípravky

Děvčata se vrátila do zápasového režimu

Sdílet

Děvčata ze starší přípravky se v týdnu od 21.3. vrátila do zápasového režimu. V uplynulých dvou víkendech nedošlo vinou jarních prázdnin k žádnému zápasovému vytížení, a tak měly sparťanky po delší pauze nabitý program, který se skládal ze dvou přátelských utkání a jednoho halového turnaje.
Úterý 22.3., přátelské utkání, ACS X FK Klánovice 
Sestava: Janů, Kamitzová, Kovářová, Kratochvílová, Kvíčerová, Leonovičová, Martinů, Mojžíšová, Norková, Řídkosilová, Slezáková, Straková, Svobodová, Štroblová 
V netradičním zápasovém dni odehrála děvčata první přátelský zápas po pauze na hřišti Klánovic. Kvůli nestandartnímu dni a času zápasu se nám nepodařilo přijet v tradičním složení, a tak jsme byli rádi za výpomoc pěti hráček mladších žákyň a jedné hráčky z mladší přípravky.
Zápas na dvě hřiště nabídl dva rozdílné vývoje utkání. Zatímco na hřišti mladších hráček se dařilo sparťankám kontrolovat vývoj utkání, starší hráčky se místy na hřišti hledaly a výkon tedy nebyl optimální. Zápas nám ale dal spoustu podnětů do tréninku a zase po delší době měla děvčata ročníků 2010 a 2011 příležitost si spolu zahrát a poznat se více na hřišti. 
Sobota 26.3., halový turnaj Kbely 
S estava: Drtinová, Jínová, Kašparová, Kovářová, Kratochvílová, Martinů, Řídkosilová, Táborská, Zdeňková 
První víkendová akce se odehrála v nové sportovní hale ve Kbelích, kde jsme měli možnost se zúčastnit turnaje čtyř týmů, stejně jako naposledy v prosinci. Na turnaji se dívky utkaly s týmy z Kbel, Vinoře a Čakovic a každé utkání bylo svým průběhem odlišné. V úvodním zápase turnaje si děvčata poměrně hladce poradila s domácími Kbely a vstřelila spoustu pěkných gólů.
Do druhého zápasu ale hráčky nastoupily proti silnější Vinoři a vyrovnaný zápas nakonec rozhodly naše dvě individuální chyby, které soupeř potrestal a v zápase zvítězil. Do posledního zápasu nastoupila děvčata proti týmu z Čakovic, který na rozdíl od technických hráčů Vinoře uplatňoval silovější hru, ve které hráčky tolik nestíhaly. Opět vyrovnaný zápas rozhodla pumelice pod břevno naší branky a soupeř se radoval z nejtěsnějšího vítězství. Na turnaji, na kterém byla přítomna i šéftrenérka Eva Haniaková, skončily sparťanky třetí. 
Neděle 27.3., přátelské utkání, ACS X TJ Sokol Vinoř 
Sestava: Janů, Drtinová, Dvořáková, Kamitzová, Kašparová, Kovářová, Kratochvílová, Kvíčerová, Martinů, Mojžíšová, Norková, Řídkosilová, Sidorenko, Svobodová, Šillová, Tesařová 
Náročný týden uzavřelo přátelské utkání ve Vinoři na dvě hřiště. Některá děvčata, která se proti klukům utkala na turnaji o den dříve, už věděla, že soupeř je rychlý, technicky dobře vybavený a že proměňuje i sebemenší šance. Opět byly průběhy obou utkání rozdílné. Starší děvčata se trápila při rozehrávce od brány, ale když se z této situace dostala, vsítila několik hezkých branek. V zápase měli ale navrch kluci z Vinoře a zaslouženě jej opanovali.
Mladší děvčata oproti svým starším spoluhráčkám odehrály vyrovnanější utkání, ve němž se neztratily ani dvě hráčky mladší přípravky, které náš tým pro toto utkání doplnily. Zápas lehce nastínil kostru týmu a její silné a slabé stránky směrem k velkému turnaji příští víkend a nebýt ubývajícího nasazení s přibývajícími minutami, byly by sparťanky v zápase zvítězily. V utkání plném pěkných akcí nakonec o 3 góly zvítězil soupeř. 

Další novinky