Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryŽeny A

Náš tým má sílu

Rozhovor s Lucií Martínkovou po vítězném derby

Sdílet

Po vítězném derby nad Slavií (reportáž) přinášíme rozhovor s oporou Sparty Lucií Martínkovou.
Úvod zápasu nebyl dobrý, vedení se ujala Slavia...

Popravdě jsem nečekala, že budeme mít takový nástup do utkání, protože jsme neplnily pokyny, které jsme si řekly: že budeme agresivní a budeme držet míč na našich kopačkách. Přišlo mi to od začátku trochu bázlivé a Slavia nás potrestala.

Stav utkání se ale rychle srovnal na 1:1...

To bylo důležité. Vždy, když jsme obdržely gól, se nám v krátkém časovém sledu podařilo vyrovnat. Tyto momenty rozhodují utkání. Vím, že náš tým má sílu. A to se dnes potvrdilo. Máme skvěle připravené hráčky: fyzicky, psychicky i takticky.

Utkání jsi dohrávala s obvázaným stehnem. V zápase bylo vidět, že jsi kulhala. Bereš to tak, že v derby se musí jít i přes bolest?

Dnes to bylo jedno z těch utkání, které bych nevynechala ať se děje cokoliv. Jak říká náš manažer Dušan Žovinec: i se zlomenou nohou. Snažím se jít přes bolest. Od deváté minuty jsem hrála podle mě s natrženým svalem.

Sparta nyní vede ligu o 9 bodů. Jaký je to pocit?

Je to krásný pocit. Dnes si ho užijeme. Ale sezóna ještě nekončí, máme před sebou několik zápasů. Zase půjdeme do každého zápasu se vztyčenou hlavou a chceme urvat každé tři body. Máme před sebou také finále poháru, kde chceme potvrdit naše skvělé výkony a skvělou sezónu.

Další novinky