Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Nepřinutili jsme Plzeň k chybě

Bořek Dočkal po Plzni

Sdílet

Kapitán Bořek Dočkal se v Plzni vrátil do základní sestavy, nebyl to ale radostný návrat. Sparta na západě Čech prohrála 1:3 a utrpěla tak první ligovou porážku v aktuální sezoně. Právě Bořek zápas po jeho skončení hodnotil.

DOČKAL | Nepřinutili jsme Plzeň k chybám

Bořku, čím to, že jsme v Plzni jasně prohráli?
Měli jsme paradoxně docela dobrý vstup do zápasu, většinu druhých míčů jsme sbírali my, byli jsme do gólu víc na balonu. Pak se bohužel stane chyba, která se prostě stala, nám se to v posledních zápasech stalo víckrát, že soupeř si ani tu šanci nemusí sám vytvořit a jde do vedení. To v takových zápasech bývá určující, bohužel to hrálo do not Plzni. Ta se nestaral o kombinaci odzadu, prostě to kopli dopředu, měli to dobře postavené, presovali nás. A tím, že šli do vedení, tak to pro jejich hru bylo dobře.
Změnilo se něco po pauze?
Dneska jsme se celkově nedostávali do šancí. Snažili jsme se se zápasem něco udělat, být agresivnější, rychleji dostupovat a zdramatizovat zápas. Ale napadáním se moc míčů nahoře získat nedalo, většinou to bylo nakopnout balon, bojovat, vyhrát souboj a sebrat druhý míč. Bylo těžké přinutit Plzeň k chybě nebo dostat se do souvislejšího tlaku. Měli jsme dvě tři dobré centry, kdy jsme se mohli dostat do zakončení… Ale gólové šance nám chyběli.
Otrávila nám to na začátku Plzeň tvrdší hrou, v prvních minutách jasně „vedla“ na fauly…
Dá se počítat s tím, že ten zápas bude důrazný a budou v něm fauly. Jenom by bylo fajn, když jsou to fauly na kartu, aby ty karty přišly. Protože pak se soupeři hraje jinak, když udělá několik zákroků a pořád hraje bez karty vzadu, tak se to kope líp. Věděli jsme, že taky musíme přitvrdit a chodit do soubojů, ale v tom začátku jsem byl frustrovaný z těch karet, které nepřicházeli. Je v pořádku, že soupeř chce přerušovat naše rozvíjející se akce faulem, ale mohly za to přicházet karty.
Stále nám vypadávají důležití hráči, před Plzní to byl Karlsson, jeden z nejlepších hráčů na Celticu. Jak náročné je se pořád vypořádávat s takovými překážkami?
To se nedá nic dělat, taková je doba. Myslím, že většinu týmů to v průběhu sezony bude potkávat, všichni musí počítat s tím, že pár hráčů nebude na několik zápasů k dispozici. Bohužel, kdyby to byly jenom ty pozitivní testy, ale nás od začátku sezony provází i zranění. Od začátku sezony jsme ještě nenastoupili v optimální sestavě, což je samozřejmě škoda.

Další novinky