Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Newcastle uplatnil opci na Martina Dúbravku

Slovenský brankář, který na jaře v Newcastlu hostoval, se stane kmenovým hráčem anglického klubu, kde podepíše čtyřletou smlouvu.

Sdílet

Newcastle United FC ve středu informoval Spartu, že se rozhodl uplatnit opci na Martina Dúbravku. Ta byla součástí smlouvy už od ledna, kdy se slovenský brankář vydal do Anglie na hostování.
Od února nastoupil Dúbravka v Premier league do dvanácti zápasů a čtyřikrát udržel čisté konto, mimo jiné i proti Manchesteru United nebo Chelsea. Svými výkony výrazně pomohl k tomu, že se Newcastle zachránil v nejvyšší soutěži a nakonec skončil desátý.
Fanoušci i odborníci Dúbravku za jeho výkony velmi chválili a tak se čekalo, že Newcastle uplatní možnost si brankáře ponechat. Dúbravka podepíše v Anglii smlouvu do června 2022.
Do Sparty přišel Martin Dúbravka loni v létě po skončení smlouvy v Liberci. Celkem v rudém dresu odchytal 15 zápasů a na podzim byl jedním z nejlepších hráčů našeho týmu. I proto vzbudil zájem zahraničních klubů a nakonec se domluvil na hostování s opcí v Newcastlu.
Šlo přitom o bleskovou akci – Dúbravka se s anglickým klubem dohodl v poslední den zimního přestupového období a na Letnou náhradou za něj dorazil také na poslední chvíli Florin Niță.
Martinovi děkujeme za výkony v našem dresu a přejeme mu hodně štěstí v Newcastlu!
1 / 8

Další novinky