Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Ohlasy po utkání s Opavou

Milan Heča a Matěj Pulkrab hodnotí pohárové osmifinále

Sdílet

Milan Heča nastoupil proti Opavě v ostrém zápase za Spartu po téměř dvou měsících a udržel čisté konto. Matěj Pulkrab přišel jako střídající hráč a proměněnou penaltou v rozstřelu pomohl k postupu mezi nejlepší osmičku.
Milane, jak jsi zápas vnímal z pohledu golmana?
Heča: Práce v zápase jsem moc neměl. Musel jsem se sám udržovat, protože byla velká zima. Při penaltách taky.
Co nám podle tebe chybělo, abychom rozhodli dřív?
Heča: Chyběl tomu gól a na to, že se hrálo prodloužení, bylo těch šancí docela málo. My jsme neměli moc vyložených šancí, byly nějaké střely, ale bylo jich málo. Takticky to uhráli dobře. Byli na nás připravení, ale my jsme jim to taky umožnili. Občas jsme byli zbrklí a usnadnili jsme jim to.
Připravoval ses na penalty? Měl jsi přehled o tom, kam hráči zakončují?
Heča: Měli jsme některé hráče nachytané, ale některé jsme neviděli. Tři střelce jsem věděl, čekal jsem, že to Smola kopne takhle a na míč jsem si šáhl. Ostatní mířili vedle.
Někteří fanoušci se na pohár dívají trochu skrz prsty. Jak ho vnímáš ty?
Heča: My bereme pohár vážně. Je to další trofej a je to blízko do Evropy. Pohár chceme vyhrát.
Matěji, v závěru jsi měl velkou šanci, když už balon letěl do brány. Věřil jsi, že z toho bude gól?
Pulkrab: Já jsem šel do hlavičky a čekal jsem koleno v zádech od brankaře. Myslel jsem si, že to uhraju ještě před brankářem. Nevím, jak to vypadalo, já jsem tu situaci úplně dobře neviděl. Když jsem se otočil, tak jsem viděl, že to jde do prázdné brány a otočil jsem se v momentě, kdy tam obránce skákal. Pak už jsem jenom viděl, že to odkopává.
Opava hrála disciplinovaně. Bylo těžké proniknout obranou?
Pulkrab: Přesně tak. Na konci druhé půle i celé prodloužení už potom nemohli. My jsme dobře zakládali útoky a to je hodně uběhalo. Pak tam přišel čerstvý Smola, ten začal souboje vyhrávat. Myslím, že v závěru bylo taky důležité, že jsme je do ničeho nepouštěli.
Proč podle tebe došel zápas až do penalt?
Pulkrab: My jsme všichni chtěli, aby skončil co nejrychleji. Oba tábory. Byla fakt ukrutná zima. Naštěstí to skončilo dobře pro nás. Bylo vidět, že terén kolem penalty se trhal. Proto taky tolik hráčů minulo. My jsme to naštěstí zvládli i proti celému stadionu, který pískal. Já jsem do penalty nedával tolik síly, takže jsem přestřelit nemohl. Byla to vlastně moje první penalta v chlapech v životě.
Kdy jsi ji kopal naposledy?
Pulkrab: Jednu v devatenáctce a pak asi v deseti letech. Věřil jsem si, na tréninku je zkouším často.
Napadlo tě kopnout penaltu jako Kanga?
Pulkrab: On nemá emoce. On si tak věří, že si nepřipouští žádný neúspěch. Takže je úplně v klidu. Já jsem si ho taky nepřipustil a dobře to dopadlo.

Další novinky