Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Otočený zápas s Duklou

Sparťanky zakončily základní část výhrou

Sdílet

Sparťanky zakončily základní část výhrou 6:2 nad Duklou Praha. Vítězství se však nerodilo lehce, Duklačky v zápase vedly 2:1, ale Spartě se povedlo stav otočit.
První branku vstřelila v 7. minutě z dálky sparťanská záložnice Sonntagová - 0:1. Za dvě minuty ale bylo srovnáno. Domácí Hrobská důrazem vybojovala míč pro Khýrovou, ta šla sama na branku a zakončila přesně po zemi na vzdálenější tyč - 1:1. A za další čtyři minuty Dukla otočila skóre. Po chybě obrany Hrobská přelobovala brankářku Vaníčkovou - 2:1.

Hráčky armádního klubu hrály první poločas velmi dobře. Aktivní Khýrová, která na Dukle hostuje právě ze Sparty, měla ve 20. minutě zajímavý únik a střelu k tyči, tu však Vaníčková dobře vytěsnila alespoň na roh.

Do poločasu přišlo další srovnání stavu, to když se krásně z dálky trefila znovu Sonntagová - 2:2. Minutu před koncem poločasu ještě velkou šanci Burkenroad zmařila Dolejšová. Bylo jasné, že ve druhém poločase bude muset Sparta přidat. A tak se také stalo.

Po hodině hry střelu Nepokojové brankářka Dolejšová jen vyrazila a z dorážky se prosadila Burkenroad - 2:3. Na hřiště se na druhý poločas dostala Stašková, která se gólově prosadila v 64. minutě - 2:4.

Další střídající hráčka Pochmanová skórovala hlavičkou po centru na zadní tyč - 2:5. Tradičně dobrý výkon podala Kylie Strom. V zápase jednou trefila tyč, v 85. minutě pak uzavřela gólový účet krásnou ranou pod břevno - 2:6.
1 / 42
Bilance Sparty v základní části zní: 14 zápasů, 14 výher, skóre 93:4 a 1. místo v tabulce.

První poločas byl 2:2. "Druhý poločas se ukázalo, že když zabereme, tak tyto zápasy zvládneme. Potřebovali jsme se trochu probudit. Trochu více rozhýbat střed pole a museli jsme začít být agresivnější, tvrdší a vyhrávat osobní souboje," řekl po utkání trenér Peter Bartalský. "Pro příště musíme zlepšit přístup k zápasu. Když budeme všichni plnit věci, které máme, tak branky ani šance soupeře nepřijdou," pokračoval. V zápase opět dostalo šanci několik nadějných hráček. "Aneta Pochmanová dala svůj první ligový gól, za to jsme rádi," uzavřel trenér Bartalský.

1. liga žen, 14. kolo
FK Dukla Praha - AC Sparta Praha 2:6 (2:2)

Branky: 9. Khýrová, 13. Hrobská - 9., 38. Sonntagová, 60. Burkenroad, 64. Stašková, 69. Pochmanová, 85. Strom

Sparta: Vaníčková - DeBree, Bertholdová, Vyštejnová - Nepokojová (78. Moťovská), Heap (30. Pochmanová), Sonntagová, Bužková (46. Stašková), Strom - Mikolajová (78. Ringelová), Burkenroad (78. Šubrtová)

Dukla: Dolejšová - Grešová (86.
Macečková), Strnadelová, Kavalová, Houbová - Dvorská, Zemjánková (83. Senická), Košíková, Beránková, Khýrová - Hrobská

Další novinky