Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Potřebujeme takové zápasy k růstu

Michal Sáček po Monaku

Sdílet

Michal Sáček odehrál proti Monaku celé utkání, ale k tomu, abychom proti soupeři z francouzské ligy uhráli nadějný výsledek pro odvety, ani jeho spolehlivý výkon nestačil. Monako zvítězilo na Letné 2:0 a naše pozice pro odvetou je hodně složitá.
Jak hodnotíš zápas?
První poločas z naší strany nebyl úplně špatný, měli jsme tam jednu šanci. Byly tam pasáže, kdy jsme drželi míč. Ve druhé půli už to bylo obráceně, běhali jsme za míčem, snažili jsme se dostupovat… ale oni mají takovou kvalitu, že z toho vždycky vylezli. Ke konci už nám docházely síly, to už bylo těžký.
Bylo frustrující, jak se ve druhém poločase vůbec nešlo dostat k naší hře?
Bylo to tak. Když vedli, už bylo znát, jak jsou nahoře, jak jsou sebevědomí, dobře si to ťukali. Moc chyb vzadu nedělali, takže bylo složité dostat se vůbec k míči.

SÁČEK | Potřebujeme takové zápasy

Oba góly jsme dostali po prohraných soubojích, ne z vyložených a vypracovaných akcí. Mrzí to o to víc?
Určitě ano. Věděli jsme, že nemůžeme dělat standardky, že na to mají skvělé hráče a potvrdilo se to, hned z prvního rohu udeřili. Ten druhý gól, tam byl brejk, míč ve vzduchu a já prohrál souboj. To bylo klíčové, bohužel.
Ukázalo nám to, že ještě pár kroků ve vývoji mužstva potřebujeme udělat, než se budeme moci měřit s podobnými celky?
Asi ano, máme hodně mladých a tohle jsou strašně těžké zápasy. Ale tak to prostě je, kvalitu máme a potřebujeme nabrat zkušenosti. A jen zápasy proti tak těžkým soupeřům nás mohou posouvat dál.

Další novinky