Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Povinnost velí zvítězit, neexistuje výmluva

Zdeněk Ščasný, Michal Sáček a Lukáš Štetina před zápasem se Zlínem

Sdílet

Sparta poslední ligové utkání nezvládla a prohrála v Mladé Boleslavi. Následně jsme ale postoupili do semifinále MOL Cupu přes Teplice a do kabiny se tak vrátila vítězná nálada. Na to, jak probíhá příprava na pondělní ligový duel se Zlínem, odpovídali Lukáš Štetina, Michal Sáček a taky trenér Zdeněk Ščasný.
„Samozřejmě zápas v Teplicích nebyl jednoduchý a dopředu jsme věděli, že to tak bude. Nakonec jsme to zvládli, což je velmi důležité a pomůže nám to v dalším průběhu sezóny,“ říká s výhledem na závěrečnou část ročníku Lukáš Štetina.
„Rozhodně nám to pomůže,“ přikyvuje Michal Sáček. „Zvládli jsme to a je to důležité i směrem k zápasu se Zlínem. Zase jsme si ověřili, že tenhle tým má vnitřní sílu a kvalitu. Teď ještě cítíme únavu, někteří kluci mají v nohách 120 minut, ale hrajeme až v pondělí, takže budeme fyzicky stoprocentní a musíme to zvládnout,“ říká Sáček.
Ten si uvědomuje, že Zlínu se proti Spartě v posledních letech daří, směrem k pondělnímu duelu ale nechce používat žádné výmluvy: „Je možné, že se jim na nás daří, ale to je v tuhle chvíli jedno. My hrajeme doma a povinnost velí, že musíme zvítězit. Domácí zápasy máme dobré, chceme na to navázat a potěšit fanoušky,“ slibuje Sáček.
1 / 27
„Víme, že Zlín se vždycky dobře nachystá na duely se Spartou. Vzpomínám na podzimní zápas, kdy jsme tam prohráli brankou v závěru. Rozhodně jim tedy máme co vracet. Ale důležité bude, jak se na to připravíme my, musíme se koncentrovat na sebe a na svou hru, tolik neřešit soupeře,“ vysvětluje Lukáš Štetina.
„Prohra v Boleslavi je nepříjemná, postup v poháru na tom příliš nemění. Ale teď už je to historie, čeká nás další zápas v domácím prostředí, který musíme bezpodmínečně zvládnout. Znám trenéra Pivarníka, čeká nás pracovitý a pohyblivý soupeř, s rychlým návratem dozadu a rychlým přechodem do útoku. Ale my hrajeme doma a je potřeba říct, že v poslední době je hlavní otázkou to, jaký výkon předvedeme my, nikoliv soupeř. Tak to bude i v pondělí,“ uzavírá předzápasové rozhovory trenér Zdeněk Ščasný.

Další novinky