Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Přípravná utkání v Rakousku

Zápasový program na soustředění

Sdílet

Sparťané v rakouských Korutanech absolvují tři přípravná utkání. Svěřenci dánského kouče Briana Priskeho měli již v rámci prvního bloku přípravy na programu dva zápasy proti týmům z české FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, nyní je čeká výzva v podobě evropských soupeřů.
První utkání sparťané odehrají hned z kraje rakouské etapy 6.7., kdy budou čelit chorvatskému celku HNK Rijeka. Tradiční klub s bohatou historií byl založen roku 1904, tehdy ale ještě pod názvem CS Olimpia. Jméno se změnilo ještě několikrát, největší úspěchy ovšem klubu přinesl až název současný. Modrožlutí se pyšní dvojnásobným ziskem jugoslávského a následně i chorvatského poháru. V sezóně se dokonce probojoval do čtvrtfinále tehdejšího Poháru vítězů pohárů. Největším současným úspěchem je šest let starý zisk chorvatského titulu. V Rijece najdeme i výraznou sparťanskou stopu, necelé dvě sezóny zde odkopal na začátku své kariéry levý obránce a velký sparťan Manuel Pamić.
Druhý celek, se kterým se v rámci soustředění utkáme, můžeme v kontextu posledních několika let označit již za tradičního letního soupeře. S rakouským Wolfsbergerem se náš A-tým střetne již potřetí v řadě, takže není pro sparťanskou obec žádnou velkou neznámou. Před dvěma lety skončilo klání, ve kterém jsme od začátku tahali za kratší konec, po brankách Adama Hložka a Matěje Hanouska remízovým výsledkem. Naposledy nám černobílí vlci ve své domácí Lavanttal-Aréně uštědřili porážku 3:2, takže jim máme co vracet. V uplynulé sezoně tým pod taktovkou trenéra Robina Dutta skončil na čtvrtém místě a kvalifikoval se tak do třetího předkola Konferenční ligy.
Poslední soupeř oproti předchozímu pochází optikou českého diváka z kolonky těch fotbalově méně známých destinací. FC Paksi je účastníkem maďarské nejvyšší soutěže a v minulé sezoně obsadil šestou příčku. Sparťané s klubem, který je také známý pod přezdívkou Atomcsapat neboli „Nukleární tým”, porovnají své síly 13.7., tedy v samém závěru soustředění. Největší hrozbou v týmu zelenobílých je dvaceti sedmiletý útočník Martin Adam, který ve dvaatřiceti ligových zápasech stihl nastřílet úctyhodných třicet jedna branek a s přehledem tak ovládl krále střelců. Dvě asistence přidal také za maďarský národní tým.   

Další novinky