Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Prohra ve finále MOL Cupu

Sparta podlehla Slovácku 1:3

Sdílet

Sparta trofej v této sezoně nezískala. Ve finále MOL Cupu vyzvala v Uherském Hradišti domácí Slovácko. Po prvním poločase prohrávala 1:3 a stejný stav vydržel až do konce zápasu.
Trenér Sparty Michal Horňák udělal v sestavě oproti vítěznému derby pouze vynucenou změnu. Vykartovaného pravého beka Wiesnera nahradil Suchomel, který se přesunul z levého kraje obrany. Na něm místo něj nastoupil Højer. Hrát nemohli pouze dlouhodobě zranění Čelůstka a Panák.
Ve 12. minutě Suchomel v poslední chvíli zabránil ve vápně v zakončení Reinberkovi. Bohužel to bylo s faulem a kopala se penalta. Balon si vzal Jurečka, napálil míč k pravé tyči a Slovácko šlo do vedení.
O minutu později mohla odpovědět Sparta. LK37 střílel z dálky, Nguyen vyrazil střelu k pravé tyči na roh.
V 19. minutě přišly dvě šance Slovácka v krátkém sledu. Nejprve se dostal do vápna Jurečka, zakončil křížnou střelou po zemi k levé tyči a balon vykopl z prázdné brány Vitík. Poté proti Ljovinovi na malém vápně zasáhl Heča.
Ve 24. minutě Hložek pohotově z první napálil ve vápně směrem na bránu. Jeden z obránců ale jeho střelu zblokoval.
O tři minuty později sudí posoudil zákrok před vápnem Sparty jako faul. Slovácko kopalo standardku, tu nejprve hráči Sparty ubránili, jenže Slovácko následně zůstalo u míče. Po centru prodlužoval hlavičkou Jurečka a na malém vápně se prosadil hlavou Reinberk. Míč se odrazil od břevna a skončil za čárou.
Tři minuty před přestávkou Hancko napřáhl z velké dálky, míč se otřel o břevno a zapadl do levého horního rohu!
Jenže radost z kontaktního gólu vydržela jen necelou minutu. Po přihrávce Jurečky na velké vápno vypálil Reinberk a jeho prudká rána skončila vedle levé tyče.
Po první půli tak Sparta na Slovácku prohrávala 1:3.
Krátce po přestávce hlavičkoval v dobré pozici na malém vápně LK37, bohužel ale nemířil mezi tři tyče.
V 51. minutě Cicilia vystřelil z dálky, Heča jeho pokus kryl. Vzájemný souboj se pak odehrál o chvíli později ve vápně, a i tentokrát byl úspěšnější brankář Sparty.
Dvacet minut před koncem přišel na hřiště Bořek Dočkal, který hrál poslední zápas kariéry.
O chvíli později se Kalabiška ocitl na malém vápně tváří v tvář Hečovi, ten jeho střelu vyrazil.
V 71. minutě se kolem celé hrací plochy rozestoupili těžkooděnci. Někteří měli s sebou i psy, kteří zuřivě štěkali a atmosféra v tu chvíli fotbalové utkání příliš nepřipomínala.
Sparta ve zbytku utkání vyrovnat nedokázala a prohrála finále MOL Cupu 1:3.
1 / 124
1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 3:1 (3:1)
Góly: 12. Jurečka (pen.), 23. a 43. Reinberk – 42. Hancko. ŽK: Petržela – Suchomel, Čvančara, Dočkal. Rozhodčí: Szikszay – Nádvorník, Hájek. Diváci: 7991.
Slovácko: Nguyen – Reinberk (46. Tomič), Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Petržela (67. Holzer), Havlík, Daníček, Sadílek (90.+3 Šimko) – Cicilia, Jurečka (85. Vecheta).
Sparta: Heča – Suchomel (67. Minčev), Vitík, Hancko, Højer (67. Dočkal) – Pešek, Souček (46. Sáček), LK37, Karabec (46. Haraslín), Hložek – Čvančara.

Další novinky