Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

První den v Amsterdamu

Sparťanky odletěly na zápas UWCL proti Ajaxu

Sdílet

Sparťanky ve středu nastoupí k zápasu UEFA Women´s Champions League proti Ajaxu. Tým se přesunul do Holandska již v úterý a ještě večer absolvoval předzápasový trénink v akademii amsterdamského Ajaxu.
Ženský A-tým se sešel v úterý ráno na týmové snídani v prostorách Strahova, odkud společně odjel klubovým autobusem na letiště. Sparťanky přistály na Shiphol krátce po půl třetí a rovnou zamířily na hotel, který je nedaleko stadionu pro středeční souboj s Ajaxem.
Po krátkém zabydlení se kádr společně s trenéry přesunul do tréninkového centra k předzápasovému tréninku, na kterém nechyběla žádná hráčka výpravy. Ještě předtím si stačil tým prohlédnout hlavní hřiště akademie - stadion De Toekomst pro dva tisíce diváků, kde odehrají utkání s Ajaxem. Místní hlásí přes 1500 prodaných vstupenek a věří, že zápas proti Spartě vyprodají.
Po krátké prohlídce už následoval hodinový trénink, během kterého se hráčky sžívaly se speciálním povrchem hřiště. Ten se totiž skládá ze dvou typů trávy: z 20% je tvořen umělým povrchem a zbylých 80% je přírodní trávník. Všechny herní plochy včetně trávníku Amsterdam Areny jsou pokryty tímto typem hybridu.
Návrat na hotel a společná večeře, po které byl na programu týmový mítink a poslední rozbor soupeřek před středečním kláním. Celou poradu zakončilo motivační video z dílny trenérského štábu.
1 / 30
V den zápasu čeká sparťanky dopolední procházka městem, odpolední odpočinek a krátce po páté hodině vyrazí k důležitému úvodnímu utkání UEFA Women´s Champions League. Zápas začíná v 19:00 na stadionu De Toekomst. O případném online přenosu budeme informovat během dne.

Další novinky