Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži B

Remíza béčka s Hradcem

Rezerva remizovala s Hradcem Králové

Sdílet

V přípravě na jarní část aktuálního ročníku ČFL čekalo sparťanskou rezervu druhé skupinové utkání zimní Tipsport ligy. Před týdnem porazilo naše béčko Táborsko, které se krčí na sestupových pozicích české druhé nejvyšší soutěže výsledkem 3:1. Ve druhém zápasu béčka ve skupině čekal na tým trenéra Horňáka soupeř z opačného pólu druholigové tabulky, aktuálně vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY - FC Hradec Králové.
Do sestavy Sparty se vrátil po lehčím zranění záložník Lukáš Vácha, tradiční nositel kapitánské pásky v týmu rezervy. Oba týmy nastoupily v herním rozestavení 3-5-2 a od prvních minut se prezentovaly aktivním vysokým presinkem. I přes intenzivní napadání, a také promrzlé hřiště na pražském Xaverově, byl k vidění kvalitní kombinační fotbal, který ukazoval, proč Sparta B i Hradec Králové vedou po podzimu své ligové soutěže.
První výrazná příležitost Sparty přišla ve 25. minutě, kdy po centru Červaka z pravé strany hlavičkoval Novotný pouze do rukou brankáře Ottmara. Nemuselo ho to ale dlouho mrzet, protože hned o dvě minuty později se už Novotný prosadil. Po autu na pravé straně sklepl míč útočník Sejk na volného Váchu, ten jej posunul Novotnému na střed velkého vápna, který s klidem uklidil balon k tyči. - 1:0.
Do druhé půle nastoupily oba týmy s několika změnami a už po šesti minutách přišlo vyrovnání. Souboj na kraji velkého vápna Jonáše se Zaradnym vyhrál druhý jmenovaný, poslal míč na penaltu Prekopovi, jenž střelou o tyč překonal brankáře Sparty Benadu, který pro druhou půli vystřídal Kotka - 1:1.
Hradečtí vycítili šanci na obrat a svou aktivní útočnou hrou nenechali na další branku dlouho čekat. Znovu centroval před bránu útočník Zaradny a tentokrát byl na správném místě Vlkanova, který gólem do odkryté branky otočil vývoj utkání na stranu Votroků - 1:2.
Další minuty byly v režii Východočechů, kteří zkušeně kontrolovali průběh hry. Možnost k vyrovnání pro letenské přišla v 78. minutě. Nejprve dostal míč do náběhu za obránce Turyna, ale akci zastavil hostující kapitán Čech, jenž nedovoleně zahrál rukou. Následovala žlutá karta a přímý volný kop na úrovni velkého vápna. K míči se postavil Sejk, ale jeho prudkou přízemní bombu dokázal vyrazit brankář Ottmar. Zvýšená aktivita Sparty v závěru zápasu byla odměněna vyrovnáním. Centr střídajícího Dudla z levé strany našel na zadní tyči Okekeho, který jej hlavou sklepl Sejkovi a ten se nemýlil - 2:2.
Zápas skončil zaslouženou remízou 2:2 a tak si Letenští připsali bod to tabulky zimní Tipsport ligy, kde je v posledním zápase skupiny A čeká za týden tým Dukly Praha.
1 / 39
Ohlasy trenéra Sparty Michala Horňáka:
Trenére, jak hodnotíte výsledek proti týmu, který má ligové ambice?
„Pro nás je to určitě cenná remíza. Velmi dobrý a přínosný zápas především z pohledu získaných zkušeností, protože si kluci mohli vyzkoušet hrát proti špičkovému týmu české druhé ligy a z naší strany jsme podali dobrý výkon.“
Do druhého poločasu jsme šli s vedením 1:0 po brance Novotného. Jak jste hodnotil náš výkon prvních čtyřicet pět minut a vstup do druhého poločasu?
„První poločas jsme hráli velmi trpělivě a neustále jsme se snažili hrát kombinačně už od brankáře. Soupeř nás vysoko napadal, takže z toho bylo i několik chyb a nepřesností na naší straně, ale i tak jsme se pořád snažili hrát s balonem po zemi a nenakopávat jej dopředu. Odměnou nám byl gól Novotného, kdy jsme po dobře sehraném autovém vhazování získali vedení. Druhý poločas jsme nezachytili začátek, soupeř nás přehrával a potrestal dvěma góly, což se projevilo na psychice týmu, ale postupně jsme hru znovu vyrovnali a v závěru si vybojovali remízu.“  
AC Sparta Praha B – FC Hradec Králové 2:2 (1:0)
Branky: 27. Novotný, 82. Sejk – 51. Prekop, 56. Vlkanova ŽK: 31. Novotný – 78. Čech.
Sparta B: Kotek (46. Benada) – Tvaroh, Jonáš, Červak – Konopásek (63. Szewieczek), Okeke, Vácha (46. Pudhorocký), Hucek, Ambler (70. Dudl) – Sejk, Novotný (46. Turyna).
FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Kodeš, Král – Mahr, Samko (46. Doležal), Soukeník, Vlkanova (60. Kejř), Leibl (46. Novotný) – Baďura (32. Prekop), Zaradny (73. Záviška).

Další novinky