Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Ročník 2006 zvítězil proti o rok staršímu výběru Kladna

V rámci České ligy žáků U14 se utkala sparťanská U13 s o rok starším výběrem SK Kladno

Sdílet

Sparťanská U13 zajížděla v rámci České ligy žáků pro kategorie U14 do Kladna, kde se utkala se zdejším SK. Mladí sparťané, jenž zaskakovali za starší spoluhráče kteří o víkendu odehráli zápas s Bayernem Mnichov, utkání s přehledem zvládli a zaslouženě zvítězili.
Sparťané vstoupili do utkání velice aktivně a svým pohybem si od začátku utkání vytvářeli brankové příležitosti. V 7. minutě jednu z nich využil Rus po přihrávce od Feita a poslal Spartu do vedení. Již v 19. minutě vedli sparťané proti o rok staršímu soupeři o dvě branky - Rus skvěle vybídl ke skórování Tošnara, který již neměl problém míč dopravit do branky. Ještě do konce poločasu přidali sparťané další gól. Na konci akce stál opět Rus, jenž neváhal a proměnil svou šanci po přihrávce od Saala. Poločas tak skončil sparťanským vedením o tři branky.
Druhý poločas začal velice podobně, jako skončil první - sparťanským tlakem. A ten dokázali naši mladíci ve 41. minutě zužitkovat a vstřelit soupeři další, v pořadí již čtvrtou, branku. Diviš potáhl míč a předložil ho Saalovi, který se nerozpakoval a vstřelil branku. Bohužel, i přes velké množství šancí, které si sparťané ve zbytku utkání vypracovali, nedokázali soupeři vstřelit další branku. Utkání tedy skončilo jednoznačným sparťanským vítězstvím o čtyři branky!
SK Kladno – AC Sparta Praha 0:4 (0:3)
Branky: 7. Rus, 19. Tošnar, 32. Rus, 41. Saal
Sestava SK Kladno: Vajshajtl, Kalina, Hanuščík (45. Kloček), Brabec, Novák (45. Vosyka), Janega (45. Korbel), Lank (36. Došek), Rottner (36. Fiala), Pavlík, Hoffman (45. Procházka) 
Sestava AC Sparta Praha: Jovanovski, Svoboda (36. Drahovzal), Princ, Piralič, Job, Diviš, Saal, Feit (42. Souček), Tesař (36. Randa), Rus, Tošnar (42. Winter) 
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie U13, Martin Kumšta: „Utkání kluci zvládli. Po většinu zápasu jsme svým pohybem a aktivitou kontrolovali hru. Soupeře jsme do vyložených šancí nepustili. Kromě čtyř branek jsme spoustu nadějných akcí nedokázali přetavit v gól, což je škoda."

Další novinky