Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-10

Ročník 2009 nestačil na výběr Slasku Wroclaw

Kategorie U10 sehrála v Tréninkovém centru mládeže na Strahově přípravné utkání s polským Slaskem Wroclav

Sdílet

Sparťanská kategorie U10 přivítala ve svém Tréninkovém centru mládeže Slask Wroclaw, tedy tým, který patří mezi polskou elitu co se týče mládežnického fotbalu.
Lepší vstup do utkání rozhodně měl náš polský soupeř. Ten již během prvních minut předvedl, na jakou rychlost hry, důraz a agresivitu je zvyklý a sparťané měli na hřišti co dělat, aby se jeho tempu a nasazení alespoň přiblížili. To se našim chlapcům během první části utkání ale nedařilo a tak po skončení hrací doby prohrávali 0:3.
Ve druhé třetině se dostavilo výrazné zlepšení ze strany mladých sparťanů, kteří v této části zápasu byli Wroclawi vyrovnaným soupeřem. I přesto ale náš soupeř předvedl na hřišti větší kvalitu, zejména v přechodech jeden na jednoho a kombinaci, a zaslouženě zvítězil i ve druhé části utkání v poměru 3:4. 
Závěrečnou část zápasu měl opět ve své moci Slask, který sparťanům dával jen minimální prostor pro kombinaci a sám si vytvářel obrovské množství šancí. Naši chlapci si za třetí třetinu vytvořili malé množství příležitostí, ze kterých ale dokázali dvakrát skórovat. Na Slask, který se brankově prosadil v poslední části hned sedmkrát, to ale nestačilo a Sparta tudíž podlehla Slasku Wroclav v součtu třetin celkovým výsledkem 5:14.
AC Sparta Praha - Slask Wroclaw 5:14 (0:3, 3:4, 2:7)
Sestava AC Sparta Praha: Schütz, Bezvald - Zuskin, Bezděk, Nespěšný, Kavka, Šnýdr, Švec, Man, Čech, Doloh, Pancíř, Jungbauer, Budnyk
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U10, Aleš Vytlačil: „Odehráli jsme těžké utkání, ve kterém nás tentokrát soupeř předčil v agresivitě a především v rychlosti pohybu s míčem a bez míče. Soupeři jsme se vyrovnali pouze ve druhé třetině. Konfrontace nám ukázala, kde musíme přidat."

Další novinky