Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

S lehkostí v Kunovicích

1. liga žen: Slovácko - Sparta 1:6

Sdílet

Středeční dohrávku 3. kola sparťanky zvládly a vyhrály nad Slováckem 6:1. Základem pro úspěch byl především výborný vstup Sparty do zápasu a vůbec celý první poločas.
Slovácko nedávno vedlo nad Slavií, která v potu tváře zápas otáčela na 2:1. To samé se přihodilo před deseti dny také Spartě, v posledních minutách však i hráčky ACS rovněž otočily stav na 2:1 ve svůj prospěch. V Kunovicích se tak očekával těžký boj. 
Již v 8. minutě se po nedůslednosti v obraně domácích prosadila Kotrčová - 0:1. Za další dvě minuty Pochmanová přihrála proti noze na střelu Dlaskové, ta dělovkou zpoza vápna mířila takřka ideálně, balon se však ještě odrazil od břevna do brankářky Růžičkové a pak za brankovou čáru - 0:2. 
Ve 13. minutě Chlastáková vhodila aut na Martínkovou, ta ho sklepla na Pochmanovou, která levačkou zamířila přesně k tyči - 0:3. Sparťanky hrály s velkou lehkostí, vycházelo jim téměř vše a Slovácko se nechytalo. Místo vyrovnaného souboje třetího s druhým byla vidět převaha jen jednoho týmu.  
Ve 26. minutě si centr Dlaskové z levé strany srazila do vlastní sítě Pěčková - 0:4. Ve 34. minutě ukázala své technické kvality Chlastáková, která z přímého kopu obstřelila zeď a zvýšila již na rozdíl pěti branek.  
Na špatný první poločas domácí o přestávce zareagovali hned trojím střídáním. A vyplatilo se, Dubcová čtyři minuty po pauze z penalty korigovala na 1:5. Žádné dotahování skóre však sparťanky nepřipustily a dál držely otěže zápasu pevně v rukou. Tím víc v 53. minutě, kdy předvedla parádu Cvrčková, jež se prosadila pěknou ranou opravdu z uctihodné vzdálenosti - 1:6.  
Tento stav již setrval až do závěrečného hvizdu. Sparta si tak z Moravy zpět do hlavního města veze všechny tři body a posouvá se na první příčku průběžné tabulky, Slavia však má ještě zápas k dobru - stejně jako Sparta bude dohrávat duel se Slováckem.  
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: "Je pro nás důležité vyhrávat zápasy a zároveň hrát dobrý fotbal. Takhle to ve Spartě máme nastavené. Myslím si, že děvčata, která dostala šanci, dnes odehrála dobrý zápas. Ale byly tam i chyby, na které se samozřejmě zase zaměříme v tréninkovém procesu. Dnes jsme měli opravdu dobrý pohyb, což nám pomohlo k rychlé a kombinační hře. Gratuluji celému týmu k výsledku. Je to pěkný výsledek pro hráčky a Spartu, ale v sobotu nás čeká další důležitý zápas, na který se musíme připravit a opět zkoncentrovat, abychom zopakovali výkon a výsledek jako dnes."
1. liga žen
1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 1:6 (0:5) 
Branky: 50. Dubcová z pen. - 8. Kotrčová, 10. Růžičková vlastní, 13. Pochmanová, 26. Pěčková vlastní, 34. Chlastáková, 53. Cvrčková 
Sparta: Vaníčková - Chlastáková, Dědinová, Bertholdová, Dlasková - Cvrčková, Kotrčová, Pochmanová - Ringelová, L. Martínková, Šubrtová (90. Křivská) 

Další novinky