Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

S losem skupiny jsem spokojený

Matěj Hanousek o soupeřích v EL

Sdílet

Matěj Hanousek patří mezi sparťany, kteří už si Evropskou ligu zahráli, byť to bylo v dresu Jablonce. Setkal se tam s francouzským soupeřem a zkušenost má už také ze zápasu se Celticem, se kterým se v přípravě utkal ještě v dresu Dukly Praha.

HANY | Snadného soupeře tam nenajdete

Matěji, jaké jsou první dojmy po losu Evropské ligy?
Jsem spokojený.
Spokojený z pohledu atraktivity, nebo jsou z tvého pohledu i sportovně zajímaví?
Já si myslím, že v Evropské lize, když se podíváte na všechny týmy, tak málokdo z nich je jasně k poražení. Asi nikdo. Pro nás lepší mít soupeře, kteří budou hrát fotbal než nějakého zanďura. S tím Celticem to asi teda bude řežba. Ale prostě lepší než bojovat s někým, kdo není tak zvučný.
Se Celticem máš zkušenost z dresu Dukly…
Ano, v přátelském utkání je roztřískali 5:3. A když se lidi podívají na internet, tak si všimnou, že Hanousek dal hattrick. Ale nebyl jsem to já…
A co AC Milán?
Tak samozřejmě všichni víme, že tam je Zlatan, ale jak jsou na tom s momentální formou, to zatím nevím. Ale zase, jak už jsem říkal, všichni jsou silní a pro nás bude třeba snazší být v roli outsidera, který tam může jen překvapit.
A pak je tam Lille, aktuálně druhý tým francouzské ligy…
Když jsem hrál naposledy Evropskou ligu ještě za Jablonec, tak jsme měli taky francouzského soupeře a hráli jsme s ním vyrovnaný zápas. I u slávistů v Lize mistrů bylo vidět, že můžou hrát vyrovnaně s Barcelonou a za dva týdny vyrovnaně s Opavou. Fotbal je vyrovnaný a stát se může cokoliv.
Diváci
Bohužel, strašná škoda. Pro lidi tady, kteří na Evropu čekali dlouho, a když už se dočkali, tak nebudou moci na fotbal. Druhá rovina je i to, že rády by se jely podívat naše rodiny a asi nebudou moci. Je to čára přes rozpočet pro nás všechny.

Další novinky