Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Reportáže

S Plzní bez bodu

Sedmnáctka podlehla Viktorii Plzeň 2:3

Sdílet

Odložené desáté kolo Celostátní ligy U17 proti Plzni bylo přesunuto kvůli reprezentačním povinnostem hráčů z obou týmů, a tak se hrálo netradičně ve středu. Hosté se již ve čtvrté minutě ujali vedení, když pokutový kop proměnil Aubrecht. Opět ve čtvrté minutě, ale druhého poločasu navýšil náskok Janča. Svěřenci trenéra Hovorky však nesklopili hlavy a i v deseti vyrovnali po gólech Štěpána s Kaštánkem. Poslední slovo však měli viktoriáni, kteří přidali třetí branku v samotném závěru a ze Strahova odvezli všechny body. Sparta prohrála s Viktorií Plzeň 2:3.
Trenéra Hovorku potěšila zpráva, že mohl do základní sestavy postavit vytáhlého stopera Stárka, který se vrátil do nominace po zranění. Zápas však pro obránce nezačal vůbec dobře. V páté minutě chtěl skluzem zabránit centru, avšak letící míč ho trefil přímo do ruky a sudí Maiello okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Aubrecht penaltu proměnil – 0:1.
Plzeňští byli blízko vstřelení branky již před penaltou, proti byl však fantastický Ulrich, který zastavil míč na brankové čáře.
Po inkasované brance se domácí rychle probudili. V deváté minutě hledal Osmani centrem do šestnáctky Waltera, ten o kousek nedosáhl. Odražený míč doputoval k Michlovi, který se nerozmýšlel a vystřelil. Pokusu chyběla potřebné přesnost a nevešel se mezi tři tyče.
Na druhé straně hlavičkoval do odkryté branky Aubrecht, ale gól nedal, protože za Ulricha zaskočil kapitán Vydra! Hra ve vysokém tempu se přelévala z jedné strany na druhou během chvilky a tak není divu, že další šanci si vytvořila. Na kolmici za obranu si naběhl Michl a vypálil z nadějné pozice, brankář Vlček byl však připraven. Po odehrané půl hodině napřáhl z hranice velkého vápna Kaštánek, ale neuspěl. Stejně tak dopadl i přímý kop Vydry, který skončil jen v náručí plzeňského brankáře. Ve stejný čas přišel trenér Hovorka o svého pravého obránce Hollerbacha, který utrpěl zranění v jednom ze soubojů a nemohl nadále naplno pokračovat v utkání. Jeho místo zaujal Zábranský. Obě mužstva si do konce prvního poločasu vytvořila ještě několik dobrých příležitostí, ale z žádné branka nepadla.
Trenér Hovorka provedl o přestávce jednu změna – místo Stárka vyslal do klání ofenzivnějšího Štěpána. Sparťané si bohužel nepohlídali vstup do druhé půle a po nepodařeném odkopu inkasovali podruhé v utkání. Trefil se Janča – 0:2.
Viktoriáni si částečně zatáhli a více hrála Sparta, avšak z tlaku nedokázali ohrozit branku Vlčka. Až v 62. minutě důsledný Štěpán pokračoval po hlavičkovém souboji za balonem a byl oceněn gólem – 1:2.
Zásah v síti Plzně sparťany nabudil a ti ze všech sil bojovali o vyrovnání. V 67. minutě přišel zádrhel – červená karta pro střídajícího Zábranského, který po nebezpečném skluzu viděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Mladší dorostenci se ani v deseti nevzdávali. V 72. minutě si roh Michla naskočil Vydra, jeho hlavička jen těsně minula branku. O tři minuty později zaduněla po střele Kabonga tyč!
Viktoria mohla rozhodnout v minutě sedmdesáté šesté, kdy si na přední tyč seběhl Prokop. Zakončení však směřovalo vedle a připravený Ulrich nemusel ani zasahovat. V 78. minutě se letenští dočkali. Bočkův centr vyrazil gólman Vlček jen k nohám Kabonga, který viděl v lepším palebném postavení Kaštánka a posunul mu míč. Střela a míč se třepetal v síti, srovnáno – 2:2.
Do konce utkání zbývalo posledních pár minut a po souboji ve středovém kruhu zůstal na zemi Štěpán. Jak se posléze ukázalo, soupeř Štěpánovi rozsekl loktem obočí. V tu chvíli byl na střídačce pouze náhradní brankář Bašta. Během minuty než se hráč stihl připravit do hry, Plzeň skórovala. Z velmi ostrého úhlu se neuvěřitelně trefil Štauber – 2:3.
Ve zbylých vteřinách už Sparta nedokázala reagovat a padla po velkém boji doma s Viktorií Plzeň 2:3.
1 / 70
AC Sparta Praha U17 – FC Viktoria Plzeň U17 2:3 (0:1)
Branky: 62. Štěpán, 77. Kaštánek – 4. Aubrecht (pen.), 49. Janča, 90. Štauber. ŽK: Kaštánek, Zábranský – Falout, Štauber. ČK: 67. Zábranský. Rozhodčí: Maiello – Hanousek, Štěrba. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Ulrich – Osmani, Hollerbach (29. Zábranský), Vydra, Kabongo, Stárek (46. Štěpán), Walter (70. Boček), Staroščák, Kaštánek, Michl, Kaufman.
Plzeň: Vlček – Vach (55. Ferko), Karásek (61. Štauber), Macák, Krůta (85. Vanc), Prokop, Falout, Vacek, Janča, Rádl, Aubrecht.

Sdílet

    Další novinky