Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Seznamte se: Hotel Los Monteros

Nahlédněte do hotelu, ve kterém bydlí sparťani

Sdílet

Po roční pauze je Sparta znovu na soustředění ve španělské Marbelle. Hotel Los Monteros už sparťany hostil v letech 2019 a 2020. Zatímco hráči zde pobírají náročné tréninkové dávky, vás následující text třeba inspiruje k tomu, kam se vydat na příští zahraniční dovolenou.
Jeden z prvních luxusních pětihvězdičkových hotelů v Marbelle byl otevřen v roce 1962. Tehdy měl 35 pokojů. Díky vysokému zájmu turistů byl hotel dvakrát rozšířen a momentálně se v něm nachází 173 pokojů. V průběhu let Los Monteros hostil řadu významných osobností, mezi které patří bývalý španělský král Juan Carlos, Sean Connery, Antonio Banderas, Jason Statham a řada dalších osobností.
V útulném salonku najdete podepsané dresy. Jeden z nich patří také Spartě. Kromě něj pak na zdi visí klubová vlaječka, také s podpisy sparťanských hráčů. Místní restaurace „El Corzo” se stala první hotelovou restaurací ve Španělsku, která obdržela michelinskou hvězdu.
Venkovní dominantou hotelu je velký bazén, ve kterém si ale rozhodně příjemněji zaplavete v létě. Na konci ledna teplota vody potěší spíš milovníky otužování.
Cesta k moři trvá z hotelu zhruba deset minut. Písčitá pláž se táhne dlouhé kilometry oběma směry. Pokud se vydáte doprava, dostanete se do centra Marbelly. K hotelu náleží rovněž plážový klub „La Cabane“. Ten patřil v roce 1965 mezi první na světě a dodnes se řadí k těm nejlepším na pobřeží Costa del Sol. V zimních měsících je ale zavřený.
Na své si zde přijdou také příznivci sportu. Los Monteros Golf Resort bylo vůbec prvním golfovým hřištěm v obci. Nyní je hřišť v okolí víc než dvacet. V komplexu se nacházejí také rozlehlé tenisové kurty.

Sdílet

    Další novinky