Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Souboj vyrovnaných týmů

Tisková konference Trabzonsporu

Sdílet

Na tiskovou konferecni před čtvrtečním utkáním třetího předkola Evropské ligy dorazil trenér Trabzonsporu Ünal Karaman a český obránce Filip Novák. Oba mluvili o vyrovnaném souboji a velké síle obou mužstev.
Na úvod tiskovky si vzal slovo trenér Ünal Karaman: „Bude to zápas dvou tradičních klubů svých zemí, pro oba kluby velmi důležitý. Sparta i Trabzonspor jsou týmy zvyklé na úspěchy. Bude to těžká bitva pro obě mužstva, navíc naše fotbalové kultury jsou hodně odlišné. Věřím, že to bude kvalitní souboj a že i divákům se bude líbit,“ zahájil tiskovku trenér Karaman.
Karaman pak pokračoval pochvalnými slovy na adresu českého fotbalu, když řekl, že musí ocenit Česko za přivítání, kterého se tu jeho klubu dostalo, ocenit krásy Prahy i přínos Čechů pro historii Trabzonsporu. „Působil u nás skvělý útočník Tomáš Jun, teď je u nás Filip Novák. Musíme ocenit zemi, která vychovala tak skvělého člověka a fotbalistu.“
Trenér ale samozřejmě mluvil i o zítřejším utkání: „Loni fanoušci naši hru oceňvali, ale teď jsme na začátku něčeho nového. Věřím, že noví hráči se chytnou dobře, zapadnou do mužstva. Ale je fakt, že přípravu jsme začali jen se sedmi hráči ze základní sestavy minulého ročníku. Sparta má tedy určitě výhodu v tom, že její kádr je sehranější, je pospolu déle. Rozhodně to není něco, na co bych se chtěl vymlouvat, ale je to tak.“
K novým posílám Trabzonsporu se vyjádřil i Filip Novák, podle kterého hráči do mužstva dobře zapadli a můžou pomoci: „John Obi Mikel pro nás bude velkým přínosem, je to zkušený hráč, který prošel velkokluby. Ještě nevím, jestli bude hrát, není s námi ještě tak dlouho. Zkoušíme různé varianty. Alex Sorloth, který přišel teprve v minulém týdnu, toho znám ze společného působení v Dánsku. Těším se na jeho výkony,“ řekl Novák, který na tiskové konferenci mluvil pochopitelně česky.
„Jsem rád, že jsem zpátky v Česku a můžu se českým fanouškům ukázat nejen v reprezentačním ale i v klubovém dresu. Zápas je to otevřený, oba týmy si daly za cíl postoupit do skupiny. Záleží i na tom, na čí straně bude štěstí. Věřím, že navážeme na hru z minulé sezony a postoupíme. Uděláme pro to maximum,“ prohlásil Novák.
Ten prý pravidelně sleduje českou ligu a nevynechá prakticky jediné utkání, které se vysílá. Viděl tedy i všechny zápasy Sparty a mohl trenérovi poradit, co by na nás mohlo fungovat: „Mám obrázek o tom, jak Sparta hraje. Trenérovi už jsem něco říkal a ještě bych si s ním chtěl promluvit a třeba mu trochu naznačit, které varianty by podle mě mohly fungovat,“ řekl na tiskové konferenci před utkáním obránce Trabzonsporu Filip Novák.

Sdílet

    Další novinky