Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Soupeři jsme dovolili jednoduché góly

Trenér Sparty Pavel Vrba po zápase se Slováckem

Sdílet

Trenér Sparty Pavel Vrba hodnotil prohrané utkání na Slovácku. Přečtěte si přepis tiskové konference nebo se podívejte na videorozhovor.

VRBA | Soupeři jsme dovolili jednoduché góly

Trenére, je to pro vás nejdrtivější porážka v ligové kariéře?
Nejdrtivější určitě ne. Vzpomínám si, že když jsem kdysi začínal v Baníku, dostal jsem ještě drtivější výsledek na Slavii. Na druhou stranu, s našimi ambicemi to pro mě nejdrtivější porážka je.
Jaké pro to máte vysvětlení?
Vysvětlení je jednoduché. Slovácko bylo v zápase lepší, důraznější. Někteří naši hráči si asi mysleli, že budou hrát proti dorostencům a souboje je nebudou bolet. Oni je nebolely, protože jsme je ani neudělali. Slovácko nás přehrálo nejen fotbalově, ale hlavně důrazem. U prvních dvou gólů to bylo jednoznačně vidět. Souboje v klíčových prostorech rozhodují zápasy. My jsme je nevyhrávali v útočné fázi a prohrávali v defenzivě. Celé mužstvo odehrálo zápas bez kontaktu. To byl důvod, proč jsme prohráli 0:4. Na druhou stranu musím přiznat, že Slovácko hrálo velice dobře a zaslouženě vyhrálo.
Kdy jste zjistil, že to nepůjde zlomit?
Samozřejmě, že když jsme dostali druhý gól, tak jsem věděl, že to asi nebude tak, jak jsme si před zápasem představovali. Na začátku utkání jsme měli náznaky a taky první brejkovou situaci, kdy jsme měli šanci a neproměnili ji. Slovácko šanci o pár minut později proměnilo, zápas se pro nás vyvíjel špatně a už druhý gól to ukázal. My jsme se snažili hrát fotbal, ale ten byl neúčelný, nedůsledný a nedůrazný. Ani jsme si pořádnou šanci nevytvořili. Slovácko trpělivě bránilo, čekalo na brejkové situace a když se dostali do brejku, tak to bylo ve větším počtu hráčů a trestali nás.
Jak vás poznamenalo to, že jste nebyli při reprezentační přestávce kompletní?
Já se na to nechci vymlouvat. Je to realita. Možná při příštím reprezentačním srazu bude víc hráčů Slovácka a méně hráčů Sparty.
Myslíte, že Slovácko může hrát o titul?
Slovácko má obrovskou výhodu, že jsou delší dobu pohromadě. Mají trenéra, který tu je delší dobu. To je další velká výhoda. Pokud dokupují hráče, jsou to jednotlivci. Hráče zabudovávají do mužstva. Na druhou stranu, musí si vyzkoušet týdny, kdy budou hrát ve čtvrtek někde a v neděli jinde. Uvidíme, jak to potom zvládnou. Soutěž je ještě dlouhá, uvidíme, co se stane. Víte, jak to bývá s kádry. Když někdo zazáří, tak pak třeba odejde. Pro Slovácko může být problém, když třeba odejdou dva hráči. Může to ovlivnit mužstvo. Slovácko je dobře poskládané, stabilizované, hrají dlouho spolu a to je jejich obrovská výhoda.
Jaký jste měl v týdnu dojem z hráčů? Vypadalo to, že ani hlavou nejsou do utkání nastavení.
My jsme je tady v týdnu neměli. Hráči přijeli až tři dny před zápasem z reprezentačního srazu. Po srazech jsou vždycky zápasy trochu složitější. Nevím, jestli jsou hráči hlavou ještě u toho, že hráli v nároďáku. To se musíte zeptat spíš těch hráčů. Ale opakuje se to, to je problém.
Jak velká rána je to ve vašich titulových ambicích?
Pro mě to byla obrovská rána.
Co se dá vůbec se situací dělat v takhle krátké době? Čekají vás Rangers a pak Liberec?
Spíš to vypadalo tak, že jsme si mysleli, že jádro je vytvořené a můžeme se v důležitých zápasech opřít o určité hráče. Bohužel tihle hráči zklamali.
Mluvil jste o osobních soubojích. V čem podle vás byl problém?
Pokud stopeři nevyhrávají souboje, pak je to postavené na hlavu.

Další novinky