Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Sparta eSports opanovala FIFA COOL ligu

Hráči Sparta eSports obsadili první tři místa

Sdílet

Ve třetím ročníku FIFA COOL ligy hráči Sparta eSports obsadili první tři místa v turnaji. Turnaje se zúčastnil Emerickson, Caster a Marioooso.
Ve skupinové fázi nejprve všichni tři naši zástupci ovládli svoje skupiny a postoupili z 1. místa ve skupinách do TOP8. Sparta tak měla nejpočetnější zastoupení už ve čtvrtfinálové fázi, která byla naplánována na 22.června.

Čtvrtfinále bylo hráno v systému BO2, nejprve si Emerickson poradil na penalty s Cristym 4:3, poté nastoupil Caster proti Seronovi a rovněž uspěl 4:3 v penaltovém rozstřelu, v posledním čtvrtfinálovém souboji vyhrál Marioooso nad Lakym 3:1.

Do semifinálové části se společně s našimi hráči probojoval Dalas94 z esportového týmu Teplic. Los určil, že v prvnim utkání se utká Caster vs Dalas a v druhém "sparťanském" semifinále Emerickson s Mariooosem. Caster si poradil s Dalasem a po vítězství 5:4 postoupil do finále. V druhém vyrovnaném semifinále Emerickson porazil Mariooosa 3:2 a určil tak dvojice do finále a v utkání o třetí místo.
Marioooso pak v souboji o třetí místo nedal soupeři šanci a porazil tak Dalase 8:2. Bylo tak jasné, že Sparta obsadí všechna tři první místa na "bedně".

Finále se hrálo v systému BO3, Emerickson první utkání vyhrál 1:0 a měl tak matchball, druhé utkání šlo do prodloužení, které Eme vyhrál 5:4. Celkově tak Castera porazil 2:0 na zápasy a uzmul pro sebe trofej pro šampióna!
"Jsem rád, že jsem navázal na fazónu z posledních turnajů, kde se mi dařilo. Konečně se mi podařilo urvat to 1. místo na velkém turnaji u nás. O to lepší je, že první tři místa jsme obsadili my, Sparťani a pohár putuje na Spartu!" doplnil Emerickson bezprostředně po výhře.
Stupně vítězů FIFA COOL ligy:
1. Emerickson
2. Caster
3. Marioooso

Sdílet

    Další novinky