Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Sparta nadále vede ligu

Výhra 2:1 nad Jabloncem a plný počet bodů

Sdílet

Sparta vyhrála i šestý zápas v sezoně a s plným počtem 18 bodů vede FORTUNA:LIGU. Na Letné porazila Jablonec 2:1, když po prvním poločase vedla o dvě branky. Juliš si upevnil vedení v tabulce střelců a Hložek vylepšil svou bilanci na 4+4.
Sparta nastoupila v rozestavení 3-5-2. Na stopera se zatáhl LK37. Laco Krejčí nastoupil na pravém kraji zálohy, na levném Matěj Hanousek. Ve středu pole vyběhl proti svému bývalému klubu Michal Trávník, pro kterého šlo o dvoustý zápas v nejvyšší soutěži.
První šance zápasu přišla v 10. minutě. Hložan si po přihrávce od Dočkala navedl balon ke střele na hranici vápna. Jeho pokus po zemi proletěl vedle levé tyče.
O minutu později se Laco Krejčí po přiťuknutí od Juliše vůbec nerozpakoval a ve vápně vypálil. Jeho pokus ale mířil hodně mimo tři tyče.
A do třetice šance v krátkém sledu. Hložek se po centru Dočkala do vápna dostal k míči v malém vápně. Kvůli bránícímu hráči Jablonce ale nedokázal pořádně zakončit a jeho slabý pokus doskákal do rukavic Hrubého.
Při velké chuti byl Adam Hložek i dál. Po dvaceti minutách si těsně před šestnáctkou navedl znovu míč na střelu. Tentokrát jeho pokus o kousek přeletěl jabloneckou bránu.
O chvíli později přišla první šance Jablonce, zato pořádná. Pilař přihrávkou přes šestnáctku skvěle našel Ladru, který vypálil. Jeho křížná střela těsně minula levou tyč.
Ve 30. minutě přišel první gól. Nejlepší střelec ligy Lukáš Juliš dostal ve vápně narážečku od Hložka a dal s tečí bránícího hráče šestý gól v šestém zápase.
O čtyři minuty později po krásném centru Michala Trávníka dal čtvrtý gól v sezoně Adam Hložek! A Hložek byl při chuti i dál. Čtyři minuty před pauzou vypálil z dálky a jen těsně minul pravou tyč.
V závěru poločasu měl ještě šanci Jablonec. Ladra se dostal ve vápně ke střele, jeho pokus z pravé strany ale mířil přesně na Heču. Víc už se nestalo o po půli jsme vedli o dvě branky.
Na začátku druhé půle byli aktivnější hosté. Nejprve pálil po centru Podaného Martinec a jeho tečovaný pokus skončil rohovým kopem. O chvíli později Ladra přiťukl míč Václavu Pilařovi, který vypálil z dálky. Heča si ale s jeho ránou poradil. V 54. minutě pak Ondřej Čelůstka skvělým obraným zákrokem zabránil Pilařovi v zakončení. Ten pak skluzem dojel Heču.
Pak převzala iniciativu Sparta. Šance ale dlouho chyběly. Pak si vzal znovu slovo Hložek, který to opět zkusil z dálky. Tentokrát rozvlnil boční síť z levé strany branky.
Čtvrt hodiny před koncem přišla komplikace. Nejprve Pilař trefil tyč, následně míč dorazil do sítě Čvančara. Pomezní odmával ofsajd, VAR následně situaci přezkoumal a sudí gól Jablonce uznal.
Pořádně nám zatrnulo v 90. minutě. Nejprve Milan Heča vyrazil střelu Pleštila z bezprostřední blízkosti o chvíli později Zelený vypálil ve vápně z úhlu a trefil Heču do obličeje!
V nastavení fanoušci Sparty už slavili gól, když se Hložek uvolnil ve vápně u brankové čáry a dával na Polidara, těsně před ním ale zasáhl jeden z obránců.
Sparta tak porazila doma Jablonec 2:1 a ligu povede během reprezentační přestávky s plný počtem 18 bodů.
1 / 55
AC Sparta Praha – FK Jablonec 2:1 (2:0)
Góly: 30. Juliš, 34. Hložek – 76. Čvančara. ŽK: Plechatý, Dočkal – Štěpánek, Čvančara, Hübschman. Rozhodčí: Pechanec – Vlasjuk, Vaňkát.
Sparta: Heča – Plechatý, Čelůstka, LK37 – Laco Krejčí (87. Polidar), Dočkal, Sáček, Trávník (79. Souček), Hanousek – Hložek, Juliš (56. Kozák).
Jablonec: Hrubý – Haitl, Martinec, Štěpánek, Podaný (87. Pleštil) – Hübschman – Ladra, Hrubý (65. Doležal), Považanec, Pilař (79. Zelený) – Schranz (65. Čvančara).

Další novinky