Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Sparta otočila na Dukle

I druhý jarní zápas vítězný

Sdílet

Sparta zvládla vítězně i druhé jarní utkání, v zápase plném gólů jsme na hřišti Dukly zvítězili 3:2! V rudém dresu se trefili Kanga, Zahustel a Tetteh.
Do utkání jsme nastoupili se dvěma změnami v sestavě oproti předchozímu duelu s Bohemians. Costa nahradil v základu Štetinu a Karlsson nastoupil místo Hložka.
Start zápasu nebyl vůbec povedený, protože domácí šli už ve třetí minutě do vedení. Milošević to zkusil z třiceti metrů, míč nabral obrovskou výšku a pak lobem zapadl za bezmocného Nitu.
V páté minutě mohlo být ještě hůř, protože Tetour našel kolmou přihrávkou Podaného a ten se hnal sám na Nitu. Rumunský brankář ale střelu bývalého sparťana dokázal zlikvidovat.
Vyrovnání přišlo ve dvanácté minutě. Tetteh zprava poslal míč před branku, kde se Sáček neprotlačil do zakončení. Míč se ale odrazil k volnému Kangovi, který ho z první narval do branky a upravil na 1:1.
Ve 23. minutě jsme kopali rohový kop a po něm se ke střele z odraženého míče dostal znovu Kanga. Tentokrát ale jeho dělovka mířila nad branku.
Další šanci vytvořil hodně aktivní Karlsson. Ten obešel Ostojiće a před branku vyslal ostrý centr. Tetteh se po něm natahoval ve skluzu, jeho kopačka ale byla o kousek kratší, než bylo potřeba.
A ještě jednou mohla jít Sparta v první půli do vedení. To když Karlsson po Kangově přihrávce směřoval balon do vápna, kde se do něj pohotově opřel Tetteh. Míč šel ale těsně vedle tyče a po poločase tak platilo vyrovnané skóre 1:1.
S nástupem druhého poločasu se Karlsson přesunul na levou stranu, i odtud byl ale nebezpečný. V 54. minutě se protáhl kolem několika soupeřů a vypálil svou slabší pravou nohou, míč šel hodně vedle.
Bohužel vzápětí přišla druhá branka domácích. Tetourův centr si zpracoval Gonzalez, který pak obešel Hanouska a vypálil. Jeho střelu nešťastně tečoval Plechatý a srazil míč do vlastní branky. Dukla tak šla znovu vedení.
To ale opět nevydrželo dlouho. Michal Sáček rozehrál standardku a jeho centr si ve vápně Dukly našel Ondřej Zahustel. Hlavou míč poslal do sítě a srovnal na 2:2.
Chvíli na to bylo blízko sparťanské vedení. Tetteh na polovině obral soupeře o míč a hnal se sám na Radu. Zkušený brankář domácího týmu jeho střelecký úmysl přečetl a střelu vyrazil.
Tetteh se ale přeci jen radoval a to deset minut před koncem. Matěj Hanousek po spolupráci s Ćivićem nacentroval do vápna nadýchaný oblouček a Tetteh ho zblízka trkl do sítě! Sparta tak zvítězila 3:2.
1 / 57
FK Dukla Praha - AC Sparta Praha 2:3 (1:1)
Branky: 3. Milošević, 56. Plechatý (vl.) – 12. Kanga, 64. Zahustel, 81. Tetteh. ŽK: Milošević, Kozma, Ostojić, Gonzalez - Zahustel. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch. Diváci: 6 122.
Dukla: Rada – Ostojić, Kozma, Raspopović, Milošević – Krunert, Koval (71. Holenda), Souček – Tetour (87. Djuranović), Gonzalez (83. Holík), Podaný.        
Sparta: Nita – Zahustel, Costa, Plechatý, Hanousek – Karlsson (75. Ćivić), Frýdek, Kanga (60. Hašek), Sáček, Chipciu (57. Hložek) – Tetteh.

Další novinky