Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Sparta zahajuje přípravu

Trenér Jílek má k dispozici 34 hráčů

Sdílet

Sparťanským fotbalistům začala příprava na jarní část sezony 2019/2020 v níž budeme usilovat o vítězství v domácím poháru i o co nejlepší umístění v tabulce. Na startu přípravy má trenér Jílek k dispozici 34 hráčů, ne všichni ale budou s týmem od začátku trénovat.
Začněme novými tvářemi. Sparta si z hostování pro start přípravy stáhla Matěje Polidara z Příbrami a Jana Fortelného z Jihlavy. Polidar, který do Sparty přestoupil v létě, na podzim patřil do základní sestavy Příbrami a krom utkání proti Spartě nechyběl v jediném duelu. Fortelný odehrál za Jihlavu také všechna podzimní utkání, v nichž vstřelil jeden gól.
Z B-týmu se do áčka na startu přípravy přesunul šestnáctiletý ofenzivní záložník Adam Karabec, který byl čerstvě oceněn jako nejlepší český mladší dorostenec roku 2019. Ve Spartě prodělává rychlý růst, když se v průběhu podzimu přesunul z dorostu do béčka a nyní tedy zkusí zaujmout kouče A-týmu.
Z dlouhodobých marodů jsou na start přípravy fit Václav Drchal a Ondřej Zahustel. Václav Kadlec, Bořek Dočkal a Filip Panák pokračují v rekonvalescenci. 
Sparťany čeká několik zápasů v Česku, následně 27. ledna odcestují na herní soustředění ve Španělsku, kde odehrají další zápasy včetně generálky na jarní část.

Další novinky